Vaterpolo

Vičević podnio ostavku!

Trofejni selektor mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore Mirko Vičević podnio je danas ostavku na tu funkciju koju je obavljao u protekle tri godine.
Vičević podnio ostavku!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U pismu upućenom na više adresa Saveza, Vičević konstatuje da je nakon davanja mogućnosti Jadranu i Budvi da zbog nastupa u evropskim takmičenjima odluče koji igrači mogu, a koji ne, da se odazovu pripremama za Svjetsko prvenstvo dvadesetogodišnjaka koje je na programu od 4. do 12. septembra u Kazahstanu za reprezentaciju Crne Gore narušeno osnovno načelo da je reprezentacija neprikosnovena, te da je maksimalan cilj svakom vaterpolisti izboriti mjesto u nacionalnoj selekciji, kao i da je obaveza klubova članova Vaterpolo Saveza Crne Gore da podrži i učestvuje u aktivnostima koje organizuje Savez.“

Vičević dalje naglašava da se na taj način sprječavaju najbolji mladi vaterpolisti da brane boje reprezentacije.

“Ako je klupski interes iznad državnog bez obzira na nelogičnosti i preklapanja kalendara, onda i druge nacionalne selekcije dobijaju s pravom prostor za djelovanje,te se pripadnost i nacionalni identitet konstantno degradiraju. Igrači koji preostaju i koji ne trebaju klubovima ne mogu adekvatno predstavljati Crnu Goru niti na nekom turniru, a kamoli Svjetskom prvenstvu“, zaključuje selektor mlađih kategorija.

Vičević je u prethodnom periodu  sa juniorima osvojio evropsko zlato, a na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu bio je peti nakon nesrećnog poraza od Španaca izvođenjem peteraca.

Vičević je ostvario sa svojim klubom Kataro jedan od najvećih uspjeha crnogorskog klupskog vaterpola osvojivši evropski LEN Kup 2010 godine.

RTCG

Portal Analitika