Društvo

Expo 2015: Unaprjeđenje ekonomske saradnje Crne Gore i Italije

Expo Milano 2015 – izložba svjetskog ranga na kojoj se predstavlja 147 zvaničnih zemalja učesnica, u periodu od 1.maja do 31.oktobra, na izložbenom prostoru od oko 1,1 milion kvadratnih metara, već na polovini svog trajanja pokazuje zavidne rezultate, saopštili su menadžeri crnogorskog paviljona.
Expo 2015: Unaprjeđenje ekonomske saradnje Crne Gore i Italije
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici crnogorskog paviljona na Expo Milano 2015, prisustvovali su danas sastanku sa predstavnicima države organizatora Expo-a – Italije, s ciljem iznalaženja modaliteta za unaprjeđenje buduće ekonomske saradnje između dviju zemalja.

- Olimpia Vaccarino Aureli, ispred odjeljenja za medjunarodne i poslovne relacije Italije na Expo Milanu 2015, kao i Federico Bega ispred Privredne komore Milana, su pokazali punu podršku za uspostavljanje saradnje i međusobno povezivanje privrednika dvije zemlje, i ukazali na brojne mogućnosti saradnje između pomenutih zemalja uključujući turizam, obnovljive izvore energije, poljoprivredu, saobraćaj, kao i mogućnost da Crna Gora predstavlja polaznu tačku italijanskim kompanijama za ulaganja u region - navodi se u saopštenju.

Tom prilikom, u paviljonu Italije na Expo-u, predstavljeni su ključni investicioni potencijali Crne Gore, i potvrđena je spremnost nastavka dijaloga u pravcu direktne komunikacije između privrednika dviju zemalja.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i o modalitetima nastavka promocije crnogorskih potencijala, u okviru klastera i paviljona ostalih zemalja učesnica Expo-a.

 

Portal Analitika