Politika

Demokrate čekaju na podršku Fronta, Pozitivne i SNP-a

Inicijativu Demokratske Crne Gore da parlament glasa o povjerenju Vladi dosad su podržali poslanici Demosa, URA-e, kao i samostalni poslanici Mladen Bojanić, Obrad Gojković i Novica Stanić, istakavši punu spremnost da odmah stave potpis na predloge navedenih akata - saopštile su Demokrate.
Demokrate čekaju na podršku Fronta, Pozitivne i SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Iz Demokratske Crne Gore su podsjetili da su predložili da krajnji rok za potpisivanje predloga akata bude 18. avgust, kako bi oni mogli blagovremeno biti predati u skupštinsku proceduru sa ciljem održavanja sjednice 3. septembra.

„Blagovremeno očekujemo formalnu potvrdu i preostalih opozicionih kolega. Podsjećamo da su predlozi akata upućeni opozicionim političkim subjektima“, naveli su iz te stranke.

Oni su podsjetili da su u razlozima za izglasavanje nepovjerenja jasno ukazali na činjenice koje pokazuju da koalicija DPS-SDP faktički više ne postoji.

„Proteklih dana i sedmica međusobno iznesene teške optužbe koaliconih partnera DPS i SDP samo su potvrdile tu činjenicu. Poruke SDP-a upućene DPS-u-da neće dopustiti da Crna Gora nestane nakon što je DPS rasproda,  da se Crna Gora pretvara u tajkunsku koloniju, da DPS ostvaljaju tajkunima, a da će oni sa građanima, da su sudski organi pravosnažno osuđivali aktiviste DPS za kupovinu glasova, da su strani investitori iz KAP-a i Boksita iznijeli stotine miliona eura iz Crne Gore, hiljade ljudi ostavili na ulici, a indunstriju uništili, da DPS pričom o evroatlanskim integracijama prikriva krčmljenje narodne imovine, kao i brojne druge optužbe kojima se DPS-u stavlja na teret da vitalne razvojne interese podređuje interesima pojedinaca – tajkuna, više ne ostavljaju nikakvu mogućnost da ova Vlada dalje funkcioniše i obavlja svoje ustavne nadležnosti" smatraju Demokrate.

Portal Analitika