NATO

LEKIĆ: Rezolucija o NATO-u predstava za javnost

Skupštinska rasprava o Rezoluciji o integraciji Crne Gore u NATO, nije ništa drugo nego predstava za javnost, koja se dešava u vrhuncu ekonomskog, političko - institucionalnog, korupcionaškog haosa u zemlji, ocijenio je lider DEMOS-a, Miodrag Lekić.
LEKIĆ: Rezolucija o NATO-u predstava za javnost
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Jasna je namjera dramaturga ove predstave, kojom i bez pozivnice treba pojačati podjele i prebrojavanja u Crnoj Gori, da se skrene pažnja sa teškog stanja u zemlji.  Naime, ozbiljnoj javnosti je jasno da se radi o novom  triku vladanja  Đukanovićeve partije,  sa njegovog  puta od Gazimestana do NATO-a”, navodi se u Lekićevoj izjavi.

Prema njegovim riječima, umjesto ozbiljnog pokretanja  reformske strategije izlaska zemlje iz duboke krize, umjesto pravno - krivičnog  raspleta  za  kršenje Ustava i zakona od strane osoba iz vrha  vlasti, sa ogromnim  štetama za zemlju o čemu ovih dana svjedoče upravo visoki funkcioneri SDP i DPS - priprema se u obliku dimne zavjese nova propagandna deklaracija o “novom napredovanju Crne Gore”, ovoga puta u NATO.

“Vjerujemo da će ova nova operacija  prebacivanja građana od njihove realne  i teške stvarnosti ka kultu novog “višeg  cilja” biti prozirna i međunarodnim činiocima. I to ne samo zvaničnim međunarodnim institucijama, diplomatskim predstavništvima i ličnostima koji su ovih dana predmeti perfidnih i brutalnih napada štampe i tabloida pod kontrolom Đukanovićevih službi. Više je nego jasno da pozivnice za ulazak Crne Gore u NATO nema, i bez izgleda da u doglednom vremenu stigne.  Deklaracije koje lažno predstavljaju stvarnost još više udaljuju pozivnice svih ozbiljnih subjekata”, smatra Lekić.

On smatra da Crna Gora ne ispunjava dva ključna uslova za članstvo, “i zato pozivnice nema”. 

“Zato se i organizje ova igranka za javnost. DEMOS  u tome neće učestvovati, jasno se  ditancirajući se  od  ove nove Potemkin operacije  aktuelne vlasti i svih onih koji će eventualno biti spremni da budu ,,konstruktivni”  akteri u njoj”, zaključuje Lekić.

Rtcg.me

Portal Analitika