Politika

Milutin Đukanović: Krivokapić bježi jer DPS tone

Predsjednik Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić predosjeća, ili ima informacije iz međunarodnih centara da se bliži kraj vladavine Demokratske partije socijalista DPS i pokušava da politički preživi bježeći sa broda koji tone. To je u razgovoru za Dan, komentarišući odnose u vladajućoj koaliciji, kazao šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović.
Milutin Đukanović: Krivokapić bježi jer DPS tone
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao, svađa u vladajućoj koaliciji sigurno je događaj koji zaslužuje detaljniju analizu.

Iz te analize će se, smatra funkcioner Fronta, zaključiti zbog čega dolazi do sukoba između DPS-a i SDP-a. Po njegovoj ocjeni, analiza otvorenog sukoba dvije najjače članice vladajuće koalicije, daće odgovor i šta će se dešavati u budućnosti.

"Postavljaju se neka osnovna pitanja zbog čega dolazi do podjele u manjoj članici vladajuće koalicije, zašto počinje rat saopštenjima između DPS-a i SDP-a. Na kraju a možda i od suštinskog značaja je pitanje zbog čega sve ovo radi Ranko Krivokapić. Da li je predsjednik SDP-a istinski demokrata ili je samo čovjek koji osjeća, (ili je možda dobro informisan), neke nove procese i pokušava im se prilagoditi. Može i jednostavnije da se formuliše pitanje, da li je kod predsjednika SDP-a dominantna želja za demokratizacijom društva, ili je u pitanju osjećaj da su promjene neminovne, i da aktuelna vlast broji svoje poslednje dane, i da je potrebno prilagoditi se novonastaloj situaciji", poručio je Đukanović.

Naglašava da Ranku Krivokapiću nije predstavljao problem kada je 1997. godine, za nepunih 48 sati, između dva kruga predsjedničkih izbora upisano gotovo 15.000 birača. Nijesu mu, kako kaže, zasmetale ni činjenice koje je za njegovog, tada već izvjesnog, koalicionog partnera saopštio tadašnji predsjednik Crne Gore, da je tadašnja, i današnja.

"Nije mu smetala koalicija sa Narodnom strankom koja baštini četničku ideologiju. Brojne nepravilnosti tokom referenduma nijesu natjerale predsjednika SDP-a da ih barem u naznakama osudi", podsjeća Đukanović.

On je dodao je da Krivokapić, kao "osvjedočeni" socijaldemokrata nije prstom mrdnuo da spriječi rasprodaju, odnosno pljačku, društvene imovine kroz masovnu vaučersku privatizaciju i kroz formiranje takozvanih investiciono-razvojnih fondova. Podvlači da "ne treba zaboraviti da su se na čelu pojedinih fondova navlada kreator i realizator šverca cigareta i nafte".

Dan

Portal Analitika