Društvo

Kovačević: Ne plašim se prijetnji, ali je lijepo čuti da je neko na mojoj strani

Predsjednica Upravnog odbora Centra za demokratsku tranziciju Milica Kovačević dala je juče izjavu policiji, nakon prijetnji koje su joj na društvenoj mreži Fejsbuk upućene prije četiri dana. Kovačević je, odgovarajući na brojne postove podrške, na Fejsbuk profilu jednog od svojih prijatelja napisala da ju je policija pozvala da da izjavu, što je i učinila.
Kovačević: Ne plašim se prijetnji, ali je lijepo čuti da je neko na mojoj strani
Portal AnalitikaIzvor

Ona u postu nije navodila detalje izjave, a Pobjedi je u policiji saopšteno da će se tek danas oglasiti tim povodom. Kovačević je zbog posta na Fejsbuku o tome za koga je navijala na vaterpolo meču Srbija - Hrvatska doživjela najbrutalnije uvrede. Osim ličnih ineprimjerenih kvalifikacija, bilo je i prijetnji silovanjem, kao i smrću. Na sve to, osim Pobjede i nekoliko portala, niko nije reagovao iako je Kovačević, kao aktivistkinja civilnog društva, proteklih više od deceniju revnosno branila prava obespravljenih – od nacionalnih manjina, žena, LGBT populacije, pojedinaca i NVO aktivista.

Jedan od njenih prijatelja sa Fejsbuka to je opisao u statusu u kojem se, između ostalognavodi: „Kapiram da su visoke temperature ulijenile i najglasnije bukače, zaštitnike ljudskih i manjinskih prava, jurišnike na demokratiju, svrgače vlasti, odavno amebičnu intelektualu, n e z av i s n a otupljela pera, borkinje za prava žena, LGBT neshvaćene saborce. Debela ‘ladovina, dabome“. Kovačević je u odgovoru na taj post navela da joj se javilo i podržalo je dosta „dragih ljudi, novinara, političara sa svih strana i aktivista“. Ona je dodala i da se nije uplašila prijetnji, ali da je „lijepo čuti da je neko na tvojoj strani“. Kovačević je kazala i da su se njeni prijatelji iz LGBT zajednice javili među prvima i da su ponudili da joj pomognu oko prijave, u čemu imaju dosta iskustva. Ona, kako smo ranije objavili, nije željela da komentariše slučaj, a juče nije odgovarala na naše pozive. (Pobjeda)

Portal Analitika