Abiznis

Rusko ministarstvo predložilo listu proizvoda zabranjenih za uvoz

Ministarstvo poljoprivrede Rusije poslalo je Vladi prijedlog liste proizvoda zabranjenih za uvoz iz još sedam zemalja, među kojima su Crna Gora i Albanija.
Rusko ministarstvo predložilo listu proizvoda zabranjenih za uvoz
Portal AnalitikaIzvor

"Ministarstvo poljoprivrede je razmotrilo pitanje popisa zabranjenih proizvoda. Nijesmo razmatrali na koje bi se zemlje odnosila zabrana. To je pitanje za rusku Vladu. Mi smo svoje prijedloge poslali Vladi", rekao je predstavnik ministarstva, navodi agencija Tass, prenosi Sputnik.

Zamjenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič je rekao da Vlada Rusije razmatra listu zemalja iz kojih će biti zabranjen uvoz.

"Aktivno razmatramo to pitanje. Podrazumijeva se da svi koji su nam uveli sankcije treba da se suoče sa kontra-mjerama, dakle sa embargom na uvoz hrane", rekao je Dvorkovič.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev najavio je prošle sedmice mogućnost da će biti proširena lista zemalja kojima će Rusija uvesti embargo na uvoz.

On je to rekao pošto su Crna Gora, Albanija, Island, Norveška, Lihtenštajn, Ukrajina i Gruzija odlučile da produže sankcije koje je EU uvela Rusiji.

(Mina biznis)

Portal Analitika