Košarka

Slovenija prvi protivnik pionira u Slovenj Gradecu

Pionirska reprezentacija u četrvtak počinje nastup na prestižnom turniru u Slovenj Gradecu (Slovenija), koji se smatra nezvaničnim prvenstvom Evrope u uzrastu do 14 godina. Izabranici Zorana Glomazića u proteklih deset dana odradili su pripreme u Tivtu, a 14 igrača nastupiće na turniru na kojem će protivnici biti Slovenija, Mađarska i Španija. Prvi protivnik u četvrtak od 13.30 sati će biti selekcija Slovenije. Naša reprezentacija prošle godine osvojila je trofej na prestižnom turniru i to sa maksimalnim učinkom i sedam pobjeda, a selektor Glomazić vjeruje da će i ovogodišnja generacija imati što da pokaže u konkurenciji sjajnih timova.
Slovenija prvi protivnik pionira u Slovenj Gradecu
Portal AnalitikaIzvor

U drugoj grupi su drugi tim Slovenije, Makedonija, Hrvatska i Poljska. Dvije prvoplasirane selekcije iz obje grupe izboriće plasman u polufinale, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta.

- Imamo zavidan kvalitet i nekoliko igrača koji posjeduju veliki potencijal, tako da vjerujem da smo spremni za turnir u Slovenj Gradecu. U grupi smo sa kvalitetnim protivnicima, ali vjerujem da možemo da se predstavimo u dobrom svjetlu, nakon što smo prošlog ljeta osvojili trofej sa svih sedam pobjeda. Prošlogodišnja generacija je pokazala potencijal i karakter, ostvarila pobjede i protiv reprezentacija kao što su Španija i Hrvatska, pa vjerujem da će i ova generacija imati što da prikaže na prestižnom turniru – kazao je selektor Zoran Glomazić.

Na spisku selektora Glomazića su Stefan Vlahović (Joker), Đorđije Marinović (Joker), Jovan Kljajić (Play Off), Mileta Bošković (Centar), Marko Kljajević (Centar), Viktor Vujisić (Gorštak), Đoko Papić (Mladost),Danijel Marsenić (Danska), Feđa Pajović (Budućnost Voli), Haris Karamanaga (Mornar), Lazar Labović(Mornar), Petar Milošević (Cetinje), Vasilije Jovanović (Kotor) i Dušan Božović (Mogren).

U stručnom štabu selektora Glomazića su treneri Saša Agramović i Miloš Minić. Ivana Radinović će biti jedan od sudija na turniru u Slovenj Gradecu.

Portal Analitika