Društvo

Ljetnja škola "Planeta u tvojim rukama" na Ivanovim koritima

Fondacija za promovisanje nauke Prona i ove godine organizuje Ljetnju školu "Planeta u tvojim rukama“, u periodu od 13. do 16. avgusta, na Ivanovim Koritima.
Ljetnja škola "Planeta u tvojim rukama" na Ivanovim koritima
Portal AnalitikaIzvor

Istraživački kamp "Planeta u tvojim rukama", usmjeren je ka širenju svijesti o Crnoj Gori kao mogućem evropskom modelu održivog ekološkog razvoja.

"Učesnici kampa imaju priliku da se upoznaju sa izazovima koji se tiču očuvanja životne sredine i biodiverziteta kao i osnovama energetske efikasnosti i zelene energetike, arhitekture, proizvodnje organske hrane, klimatologije i elementima istraživačkog rada kao i različitim ekološkim aspektima današnjice i to kroz predavanja, radionice, eksperimentalne praktikume, filmove, kvizove, aktivni samostalni rad i panel diskusije“, navodi se u saopštenju Fondacije Prona.

Polaznici kampa učestvovaće u akciji pošumljavanja Nacionalnog parka  Lovćen, kao i u izradi solarnih kolektora od reciklažnog materijala.

Kamp će trajati do 16. avgusta kada će biti otvorena osma Ljetnja škola nauke, takođe u organizaciji Prone.

“Za sve učesnike, talentovane mlade istraživače, kampovi su besplatni”, ističu organizatori.

Pokrovitelji kampa Planeta u tvojim rukama su Skupština Crne Gore, Fondacija Petrović-Njegoš i Evropska komisija Horizont 2020, dok su prijatelji kampa Ministarstvo unutrašnjih poslova i Regulatorna agencija za energetiku Crne Gore.

Portal Analitika