Crna hronika

Uhapšen Nikšićanin: Policija pronašla i oduzela kokain

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, prilikom kontrole lica i vozila u saobraćaju, kod jednog lica pronašli i oduzeli oko 10 grama kokaina, saopšteno je iz Uprave policije.
Uhapšen Nikšićanin: Policija pronašla i oduzela kokain
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Cetinje su juče, na raskrsnici magistralnih puteva Podgorica – Cetinje – Budva, kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Passat“, budvanskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila dva lica.

Policijski službenici su pregledom kod suvozača Ž.J. (23) iz Nikšića pronašli i oduzeli pvc kesicu sa 10,2 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain.

O događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, a Ž.J. je lišen slobode.

ZVDT u Podgorici je naložio da mu se Ž.J. uz krivičnu prijavu privede, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni Ž.J. je danas priveden tužiocu, koji mu je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. Pronađeni kokain upućen je Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici OB Cetinje su i prethodnih dana, prilikom kontrole lica i vozila u saobraćaju, u dva navrata pronašli i oduzeli marihuanu. Na pomenutoj raskrsnici je, 08. avgusta 2015. godine, kod M.Š. (33) iz Budve, koji je upravljao pmv „Mercedes“ budvanskih registarskih oznaka, pronađeno oko 13 grama marihuane, Dan kasnije, 09. avgusta, policijski službenici su na magistralnom putu Cetinje – Podgorica kod D.D. (28) i F.V. (27) iz Podgorice, koji su se nalazili u pmv „Opel Vektra“, podgoričkih registarskih oznaka, pronašli manju količinu marihuane. O oba događaja je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv lica podnese prekršajna prijava oblasti iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. 

Portal Analitika