Vaterpolo

USKOKOVIĆ: Da li će se ostavkom Perovića riješiti problemi, ili samo gurnuti pod tepih?

Mišljenja u Crnoj Gori podijeljena su nakon petog mjesta vaterpolista Crne Gore na Svjetskom prvenstvu. Jedan dio ističe da je to uspjeh kada se u obzir uzmu svi parametri, nedostatak nekoliko glavnih igrača, loši uslovi za rad, drugi poručuju da su ’’ajkule’’ morale mnogo bolje u Kazanju. Rezultat svega je ostavka Ranka Perovića na mjesto selektora ’’A’’ reprezentacije, o ovaj potez čovjeka koji je sa Crnom Gorom osvojio srebra na Evropskom i Svjetskom šampionatu, prokomentarisao je za Portal Analitika proslavljeni crnogorski vaterpolista Veljko Uskoković.
USKOKOVIĆ: Da li će se ostavkom Perovića riješiti problemi, ili samo gurnuti pod tepih?
Portal AnalitikaIzvor

’’Možda je ovo ishitrena odluka selektora Perovića, sa druge strane to je možda njegov moralni čin. On smatra da će se tim činom riješiti svi nagomilani problemi u ’’A’’ selekciji, i prije svega u kompletnoj vaterpolo organizaciji. Pitam sam sebe, a i postavljam javno pitanje, da li će se sa ovim njegovim činom nagomilani problemi u Savezu riješiti, ili će se samo gurnuti pod tepih? A što se tiče rezultata u Kazanju, ako bih odgovorio nekom prostom rečenicom, peto mjesto je uspjeh. Ali, ako uđemo u neku dublju analizu, svi znamo da to može bolje, da su to naši reprezentativci pokazali u završnom dijelu šampionata.Ovo je škatljiv i presudan momenat za budućnost crnogorskog vaterpola’’, kazao je Uskoković.

’’Potrebno je da zbijemo redove, da se uključe sve raspoložive snage kako bi reprezentacija na sljedećem velikom takmičenju, a to je Evropsko prvenstvo u Beogradu zabilježila dobar rezultat, a pogotovo u kvalifikacijama za Olimpijske igre, jer svi očekujemo da izborimo vizu za Rio. Možda Evropsko prvenstvo nije toliko interesantno iz ugla samog rezultata, koliko mogućnosti da se izbori viza za Brazil’’, poručio je Veljko i za kraj poručio da Crna Gora ne treba da brine za budućnost...

’’Uslovi u kojima radimo mi treneri sa mlađim kategorijama nijesu dobri i nijesu dovoljni za rezultate koji se očekuju od nas kako danas tako i u budućnosti. Pošto sam direktni učesnik u radu sa mlađim vaterpolo selekcijama u Kotoru, mogu odgovorno da tvrdim da nema zime za budućnost crnogorskog vaterpola. Kotor, Herceg Novi i Budva su rasadnik velikih talenata, važno je samo usmjeriti ih na pravi način, kako bi svi oni jednog dana došli do A reprezentacije’’, zaključio je Uskoković.

Portal Analitika