Region

Islamisti pogubili Hrvata Tomislava Salopeka

Tomislav Salopek, hrvatski državljanin koga su ekstremisti Islamske države oteli u Egiptu, pogubljen je na nepoznatoj lokaciji, prenose hrvatski mediji.
Islamisti pogubili Hrvata Tomislava Salopeka
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Francuski AFP objavio je na svom Tviter profilu šokantnu informaciju pozivajući se na vijesti internet stranice SITE Intel Group. Informaciju je za hrvatski "Jutarnji list" potvrdio izvor iz egipatskog dnevnika "Alyom Al Sabea".

Islamisti su objavili fotografiju za koju tvrde da predstavlja Salopekovo tijelo

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović danas će se u 17 sati obratiti javnosti na vanrednoj konferenciji za novinare.

Društvenim mrežama počela je da kruži i fotografija uznemirujućeg sadržaja, na kojoj se, kako tvrde islamisti, nalazi mrtvo Salopekovo tijelo. Na slici je i natpis na arapskom jeziku, u kome se Hrvatska optužuje za učestvovanje u borbi protiv Islamske države.

Autentičnost fotografije nije potvrđena, a zasad nema ni zvanične potvrde pogubljenja. Teroristi su ranije zaprijetili da će ubiti Salopeka ako egipatske vlasti ne puste iz zatvora muslimanke iz srodne ekstremističke organizacije Pokrajina Sinaj.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske nema potvrdu da je oteti hrvatski državljanin Tomislav Salopek pogubljen, prenosi Hina.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika