Društvo

MO: Raspisan konkurs za idejno rješenje novih uniformi gardista

Ministarstvo odbrane objavilo je konkurs za idejno rješenje novih uniformi pripadnika Počasne garde Vojske Crne Gore.
MO: Raspisan konkurs za idejno rješenje novih uniformi gardista
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u konkursu, "uniforma Počasne garde Vojske Crne Gore mora biti prepoznatljiva, svečanog karaktera, ali i odgovarati savremenim zahtjevima, sublimišući istorijat počasnih jedinica crnogorske vojske i njihovo posebno mjesto i značaj ukorijenjene u tradiciji takvih jedinica u bogatoj istoriji Crne Gore".

- Počasna garda Vojske Crne Gore je jedinica taktičkog nivoa i namijenjena je da samostalno ili sa drugim elementima sistema odbrane izvršava kako borbene, tako i neborbene zadatke na kopnu. Garda obavlja zadatke državnog i vojnog protokola. U dijelu zadataka državnog protokola angažuje se na počastima predsjedniku Crne Gore, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Vlade i njihovim gostima iz zemlje i inostranstva, novoimenovanim ambasadorima u Crnoj Gori, kao i prilikom obilježavanja državnih praznika, godišnjica značajnih državnih događaja i dodjele državnih priznanja i odlikovanja. Počasna garda se angažuje za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, za prijem gostiju iz zemlje i inostranstva ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Takođe se angažuje prilikom obilježavanja vojnih praznika, ali i počasti u slučaju smrti državnika, vojnih lica i narodnih heroja - preciziraju iz Ministarstva odbrane.

Ministarstvo poziva sva zainteresovana lica i specijalizovane agencije koji ispunjavaju uslove konkursa da dostave ponude svojih idejnih rješenja.

Svu potrebnu dokumentaciju, kao i informacije o konkursu koji će biti otvoren do 30. septembra, zainteresovani mogu naći na stranici: http://www.odbrana.gov.me/biblioteka/konkursi

Portal Analitika