Fudbal

VIDEO: Spektakl u Tbilisiju, Barsa uzela Superkup Evrope!

Fudbaleri Barselone savladali su Sevilju 5:4 poslije produžetaka, i osvojili UEFA Superkup u Tbilisiju. Dva španska tima priredila su spektakl u Gruziji, u prvih 15 minuta viđena su tri gola iz slobodnih udaraca, dva od Lionela Mesija, a potom je Barsa dominantnom igrom stigla do 4:1.
VIDEO: Spektakl u Tbilisiju, Barsa uzela Superkup Evrope!
Portal AnalitikaIzvor

Ipak, igra joj se "raspala" u posljednjih pola sata što Andalužani koriste, kažnjavaju tromu odbranu rivala i dolaze do 4:4. Monotoniju u produžecima prekinuo je Pedro Rodriges, koji pet minuta prije kraja donosi pobjedu Kataloncima.

Katalonci su osvojili četvrti trofej u 2015. godini, a ovo im je peta titula u Superkupu Evrope. Španci dominiraju u ovom takmičenju u 21. vijeku, od 15 Superkupova osvojili su devet, uključujući i ovaj. 

Barselona – Sevilja 5:4 (3:1)

Mesi 7, 16, Rafinja 44, Suares 52, Pedro 115 – Banega 3, Rejes 57, Gameiro 72p, Konopljanka 81 

Barselona: Ter Štegen – Matje, Maskerano (Pedro 93'), Pike, Alveš – Buskets – Inijesta (Roberto 63'), Rakitić – Rafinja (Bartra 78'), Mesi, Suares 

Sevilja: Beto – Tremulinas, Krihovjak, Rami, Koke – Banega, Kron-Deli – Vitolo, Ibora (Marijano 80'), Rejes (Konopljanka 68') – Gameiro (Imobile 80')

Portal Analitika