Svijet

Erdogan: Borba protiv PKK do posljednjeg teroriste

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan zarekao se danas da će njegova zemlja nastaviti sa kampanjom protiv militanata Kurdistanske radničke partije (PKK).
Erdogan: Borba protiv PKK do posljednjeg teroriste
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi, borba će trajati "dok oružje ne bude položeno i dok ne preostane nijedan terorista u našim granicama".

U govoru u Ankari, koji je prenosila turska televizija, Erdogan je istakao kako su dvonedeljni vazdušni napadi protiv "terorističke organizacije" (PKK) u Turskoj i van nje, već "nanijeli ozbiljne gubitke", prenosi AFP.

Turski predsjednik je takođe rekao kako su i protiv džihadista Islamske države sprovedene "efektivne operacije", iako se procjenjuje kako je gro napada turske avijacije posljednjih nedjelja bilo usmjereno na položaje pripadnika PKK.

"Za nas nema razlike između terorističkih organizacija. Kakav god da im je cilj, za nas je teroristička organizacija teroristička organizacija", naglaša Erdogan.

On je istakao kako je mirovni proces sa ciljem okončanja tri decenije duge pobune PKK "trenutno na ledu", napominjući kako su za to krive kurdske političke snage koje nisu umjele da cijene korake turske vlade za okončanje konflikta nito ono "što je učinjeno za njih".

Ankara je 24. jula počela "rat protiv terorizma", a njihova meta su prije svega Radnička partija Kurdistana u Turskoj i Islamska država u Siriji.

Izvor: b92.net

Portal Analitika