Fudbal

Barsa poslala Halilovića na pozajmicu

Njemački Hamburger biće jači naredne sezone za mladog vezistu Barselone Alena Halilovića! Supertalentovani hrvatski reprezentativac nije uspio da se izbori za mjesto u prvom timu kod Luisa Enrikea, pa će morati na pozajmicu.
Barsa poslala Halilovića na pozajmicu
Portal AnalitikaIzvor

Kako španski mediji tvrde prvobitna želja Katalonaca bila je da ovog ljeta prodaju nekadašnjeg fudbalera Zagrebačkog Dinama, ali pošto niko nije želio da plati 10.000.000 eura, nije im preostalo ništa drugo nego da ga pošalju na kaljenje, isprate njegov razvoj u narednih godinu dana, a onda odluče šta će i kako dalje. 

Navodno, Halilović je imao ponudu da se preseli u Sporting iz Hihona, ali je odbio takvu mogućnost i odlučio se za HSV. Ni iz jednog ni iz drugog kluba za sada nema potvrde, međutim, očekuje se da posao uskoro bude ozvaničen. Preostalo je još samo da njemački klub pristane na uslov Španaca da Halilović odigra minimum 60 odsto utakmica u sezoni. S obzirom na kvalitet ekipe sa kojom raspolaže Bruno Labadija, ovo zaista ne bi trebalo da predstavlja kamenj spoticanja u pregovorima.

Da podsjetimo, Alen Halilović stigao je na Nou Kamp jula prošle godine za sumu od 5.000.000 eura i uglavnom bilježio nastupe u drugom timu Barse. Naredna sezone, očigledno, mogla bi da bude odlučujuća kada je u pitanju sudbina 19-godišnjeg veziste u Barseloni. 

Portal Analitika