Kultura

KOTORART: Diksilend na Pjaci Svetog Luke i progam za najmlađe

Nakon koncerta ispred Starog grada, Beogradski diksilend orkestar oživjeće večeras Pjacu Svetog Luke svojim nastupom od 21 čas, u okviru VII KotorArta.
KOTORART: Diksilend na Pjaci Svetog Luke i progam za najmlađe
Portal AnalitikaIzvor

Uz vokalnu umjetnicu Aleksandru Bijelić-Aleksijević, nastupiće trubač Sava Matić, klarinetista Veljko Klenkovski, trombonista Nemanja Zlatаrev, pijanista Aleksandar Miletić, benžo i glas Vladimir Racković, kontrabasista Ivan Maksimović i bubnjar Miloš Milosavljević.

Beogradski diksilend orkestar osnovan je 2001. godine, u vrijeme kada je ta vrsta džeza u Srbiji gotovo pala u zaborav. Energijom osmoro ljudi, publici je vraćena atmosfera diksilenda. Orkestar održava koncerte i nastupa na festivalima u Srbiji i okruženju.

Sat ranije na Luštica Bay-u umjetnička trupa Kreativni pogon iz Novog Sada prirediće interaktivnu muzičku radionicu za djecu. Trupu čine iskusni pedagozi iz raznih oblasti umjetnosti i vješti demonstratori modernih cirkuskih vještina. Uz uobičajenu društvenu satiru koju njeguju u svojim predstavama, ponašanjem na sceni prate priču skitnica koje dolaze u grad u potrazi za boljim životom. Do sada su izveli niz raznorodnih radionica za djecu i mlade, uključujući kreativne radionice, zatim radionice cirkuskih vještina, glume i izrade scenografija.

Na sličan način najmlađi posjetioci XIV Don Brankovih dana muzike sjutra će na Pjaci od kina u kotorskom Starom gradu od 21 čas moći da prisustvuju performansu KotorArtić-a koji se tradicionalno organizuje za najmlađe ljubitelje muzike. Članovi Kreativnog pogona sa polaznicima radionice nedjelju dana su pripremali program na kotorskom pjacama i animirali najmlađe građane.

Portal Analitika