Politika

ĐAČIĆ: SNP zadužio opštinu Pljevlja 12 miliona eura

SNP je u borbi za goli život i opstanak na političkoj sceni, poslednjim saopštenjem najviše naudio sebi, jer su Pljevljaci i u tom saopštenju baš kao i na izborima u maju prošle godine još jednom razotkrili sedamnaestogodišnje obmane koje im je SNP neprestano nudio, vršeći vlast, saopštio je predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić.
ĐAČIĆ: SNP zadužio opštinu Pljevlja 12 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da mogući razlog za oglašavanje SNP u ovom trenutku je evidentno osipanje članstva i nazadovanje te partije.

- Možda ih je uznemirio i zbunio nedavni skup jedne manje političke partije koja je podijelila stotinak članskih karata ovdje u Pljevljima i to uglavnom ranijim glasačima SNP-a. Ostavimo po strani razloge SNP-ovog nemuštog, konfuznog i zbunjujućeg saopštenja, kakva im je uostalom bila vlast tokom 17 godina u Pljevljima i vratimo se suštini problema. Pokušali su da ospore i minimiziraju ostvarene rezultate nove lokalne uprave u Pljevljima, koja je neuporedivo odgovornije radila nego oni tokom dugih i za građane Pljevalja izgubljenih 17 godina. Da su se namjerno skupili ljudi koji bi se trudili da učine rezultate što gorim i situaciju što težom, ne bi uspjeli kao što je uspio SNP sa svojim partnerima, u prethodnim godinama – navodi se u saopštenju Đačića dostavljenom Portalu Analitika.

On je podsjetićo da su iz SNP-a samo u poslednje, nepune tri godine, od novembra 2011. do februara 2014. godine, zadužili opštinu Pljevlja 12 miliona eura, od čega šest miliona kod poslovnih banaka i šest miliona za neplaćene poreze i doprinose na zarade zaposlenih u lokalnoj upravi u Pljevljima.

- SNP posebno komentariše period od 2006. do 2011. godine kada je predsjednik opštine bio gospodin Filip Vuković, pri čemu kažu kako su se oni morali kasnije zaduživati da bi vraćali prethodne dugove iz tog perioda, a mi ih pitamo – Zašto mi sada ne uzimamo kredite da refinansiramo ovih 12 miliona obaveza koje ste stvorili za nepune tri poslednje godine, vaše vlasti u Pljevljima? Odgovorićemo im. Zbog toga što se odgovornije odnosimo prema finansijama ove opštine. Mi danas redovno isplaćujemo zarade i to u bruto iznosu, izmirujemo naslijeđene obaveze prema povjeriocima i partnerima. Po Ugovoru o reprogramu poreskih obaveza vraćamo upravo ono što je trebalo, u prethodnom periodu, da plaćaju SNP i njeni partneri. Pri tome ne osvrćemo se na ovako ružan način kako SNP to radi i kako su to pokazali u svom saopštenju. Umjesto da ćute, što bi rekao naš narod, i da se pokriju ušima, oni pokušavaju, još jednom da obmanu građane. Pozivam ih na bilo koji medij, po njihovom izboru, da ukrstimo argumente, jer znam da ćemo ih svaku put politički sahraniti, iznoseći argumente koji su po njih pogubni – navodi Đačić.

Oni, kako navodi, nemaju nikakav rezultat. Poražavajući su podaci u koju god oblast pogledamo.

Recimo, preduzeće „Ving“ ili Vukoman Vućetić, bolje će razumjeti građani Pljevalja, angažovano je od strane vlasti SNP-a prošle godine uoči lokalnih izbora, na asfaltiranju seoskih puteva, pri čemu je stvorena obaveza od 587.000 eura i kompletnu tu obavezu ostavili su nama u nasljeđe.

- Takođe su nam ostavili obavezu po osnovu eksproprisanog zemljišta za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, dug prema eprahiji Mileševskoj, koja je vlasnik predmetnog zemljišta, u iznosu od 200.000 eura. Takođe su najveći dio obaveza koje su stvorene od 2006. do 2011. godine, ostavili po strani, ne izmirujući ih pod izgovorom da to nisu njihove obaveze. Za razliku od nas, koji smo „Ving-u“d.o.o. platili, od kada smo konstituisali novu lokalnu vlast, više od 368.000 eura. Izmirivali smo, dakle, obavezu koju je stvorio SNP – stoji u saopštenju.

 

Portal Analitika