Košarka

DUBLJEVIĆ: Nalazimo se ponovo u teškoj grupi

Kadetska reprezentacija u utorak (20.15 sati) će igrati protiv Bosne i Hercegovine na startu druge faze Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina u Kaunasu (Litvanija). Izabranici Dušana Dubljevića u preliminarnoj rundi ostvarili su dvije pobjede (Letonija i Hrvatska) i doživjeli poraz od Francuske, pa drugu fazu počinju sa tri od moguća četiri boda. Dan odmora na šampionatu, ''crveni'' su iskoristili da se pripreme za premijerni meč u drugoj rundi protiv selekcije koja je bila druga u grupi C, takođe, sa dvije pobjede i jednim porazom. Rivali u novoformiranoj grupi F su još Finska i Srbija, a četiri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u četvrtfinale.
DUBLJEVIĆ: Nalazimo se ponovo u teškoj grupi
Portal AnalitikaIzvor

- Ostvarili smo prvi cilj plasmanom u drugu fazu šampionata, ali i dalje smo fokusirani na to da izborimo opstanak u elitnom rangu. Ostvarili smo dvije pobjede u najtežoj grupi u preliminarnoj fazi u kojoj su bili aktuelni šampion i vicešampion Evrope – Francuska i Letonija. Podatak da je Letonija završila takmičenje već nakon prve runde dovoljno govori o kvalitetu reprezentacija i o tome da svi timovi imaju visoke ambicije na šampionatu. Igrači su pokazali pravi odnos u tri dosadašnja meča i malo je nedostajalo da napravimo i čudo i sa tri pobjede dođemo do druge faze. Ipak, prethodna tri duela smo zaboravili i okrećemo se narednim izazovima, jer je sistem takmičenja takav da samo plasman u četvrtfinale garantuje opstanak u eliti, dok će timovi koji osvoje peto i šesto mjesto u drugoj fazi, morati u razigravanje za opstanak u A diviziji – kazao je selektor Dušan Dubljević.

Finska i Francuska takmičenje u novoformiranoj grupi F počinju sa po četiri, Bosna i Hercegovina i Crna Gora sa po tri boda, dok su Hrvatska i Srbija bez pobjede u duelima protiv timova koji su nastavili takmičenje.

Duel sa Bosnom i Hercegovinom, selekcijom koja je takođe, bila druga u svojoj grupi sa dvije pobjede i porazom, veoma je važna jer bi pobjeda značila i veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale, što bi bio rezultat iznad očekivanja i garancija opstanka u elitnom rangu evropske košarke.

- Nalazimo se ponovo u teškoj grupi jer su protivnici veoma kvalitetni i imaju ambiciju da se plasiraju među osam najboljih. Bosna i Hercegovina ima sjajan tandem Musa – Sikiraš, Srbija se provukla do druge faze, ali imaju kvalitet da pruže dobra izdanja u drugoj fazi, dok je Finska posljednjih godina kvalitetna u svim uzrastima, a na ovom šampionatu je osvojila prvo mjesto u grupi. Ipak, razmišljamo prije svega o našoj igri, spremni smo da pružimo maksimum kao i u svim dosadašnjim mečevima, a vjerujem da uz veliku želju igrača i potencijal koji posjeduju, možemo da napravimo korak više i plasiramo se među osam najboljih, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju i crnogorsku košarku – zaključio je Dubljević.

Duel Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se u 20 sati i 15 minuta po našem vremenu. 20 sati i 15 minuta po našem vremenu. U prva dva meča grupe F sastaće se Srbija – Francuska i Hrvatska – Finska.

Portal Analitika