Kultura

GRAD TEATAR: "Dogvil" za kraj dramskog segmenta festivala

Izvođenjem predstave "Dogvil" u režiji Kokana Mladenovića na sceni između crkava od 21.30 časova, večeras će biti završen dramski segment XXIX Grad teatra.
GRAD TEATAR: "Dogvil" za kraj dramskog segmenta festivala
Portal AnalitikaIzvor

U drami nastaloj po istoimenom filmu i tekstu Larsa fon Trira, i u koprodukciji Srpskog kulturnog centra iz Novog Sada, Mikser hausa iz Beogarda i Doma omladine iz Pančeva, igraju Branimir Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Muziku Marka Grubića uživo izvodi bend "Vrooom" koji čine: Andrijana Belović (glas i klavijature), Džamal Al Kisvani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Grubić (bas, gitara, klavijature, lupovi).

- Nakon desetina komponovanih djela za razne predstave, uglavnom institucionalne, imao sam ideju da napravim nešto što izmiče iz te vrste organizacije - da napravim nešto između koncerta, predstave i filma, da to ne bude predstava s mnogo muzike, nego da je zaista na granici ova tri predstavljanja. Razmišljao sam ko bi mogao to da režira i to je bio Kokan Mladenović. Pozvao sam ga, pitao ga šta bi on u takvoj formi želio da režira, a on mi je poslao tri teksta. Izabrao sam "Dogvil" jer je to zaista izuzetan tekst - milion nivoa kojima čovjek može da se zabavi na ova tri načina koja ćemo mi u osnovi primijeniti - kazao je Grubić o radu na predstavi.

Portal Analitika