Muzika

"Refresh" festival od četvrtka do subote u Maximusu

Od predstojećeg četvrtka do subote u kotorskom superklubu Maximus održaće se deveti po redu festival elektronske muzike "Refresh", čiji program predvode najpopularniji njemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter. U centralnoj dvorani Maximusa nastupiće i domaći disk džokeji Gav i Raven iz Tehno klinike, Aleksandar Grum, SMT#NG, Millok, Sagor Mash, Jan De R, Rayo, Ljuba Čikić, Nigor i Gillerz, koje smo pitali šta misle o zvijezdama sa kojima će da podijele DJ pult od 13. do 15. avgusta u Kotoru.
"Refresh" festival od četvrtka do subote u Maximusu
Portal AnalitikaIzvor

Gav i Raven iz Tehnno klinike kažu da ih je „umomčio“ prošlogodišnji nastup na Fresh bini, a da će čast da otvore festival na glavnoj bini prije Chrisa Lieibinga da iskoriste na najbolji način:

„Prilika da otvorimo Refresh i nastupamo sa legendom kao što je Liebing predstavlja korak naprijed. O njemu ne treba trošiti puno riječi. Razvaliće Maximus!“.

I Aleksandar Grum koji nastupa poslije tehno velikana, ne krije oduševljenje:

 „Refresh drži standard najvećih svjetskih festivala kada su hedlajneri u pitanju, a Liebingov dolazak to samo potvrđuje. Nastup sa njim za mene je ispunjenje dječačkog sna. Njegov rad pratim jako dugo, mogu se i pohvaliti da imam njegovu kompletnu diskografiju, a kako se bavim i produkcijom muzike, njegov pristup mi je puno pomogao u razvijanju ideja“.

 „Prvo veliko iskustvo sam imao na Refresh festivalu“, kaže već etablirani crnogorski producent Millok koji će nastupiti prije Miss Kittin, i dodaje: „Pamtiću taj nastup dovjeka. Jedan divan ambijent i moć Maximusa kad su inostrane zvijezde u pitanju. Za Miss Kittin imam samo riječi hvale i znam da će biti dobro sva tri dana i da će ovaj Refresh biti upamćen“.

Nakon elektro dive nastupiće i beogradski DJ Sagor Mash koji ističe da se radi o „nepogriješivoj“ zvijezdi:

„Imao sam priliku da je slušam nekoliko puta i svaki put je bila savršena. Njen nastup 2003. u SKC-u mi je i danas jedan od tri najbolja u životu, naježim se kad se sjetim. Rasprodala je i poslednji beogradski nastup, a i Liebinga i Cartera sam slušao u poslednjih godinu dana i u pitanju su apsolutni majstori, besprekorni u svakom pogledu“.

Ulaznice za deveti Refresh po cijeni od 20€ za sve tri festivalske noći, prodaju se u mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u 23 mjesta širom Crne Gore. Finalna cijena za trodnevnu ulaznicu biće 25€, dok će dnevne ulaznice koštati po 12€ na vratima Maximusa.

Prošlo festivalsko izdanje  imalo je ukupno 20 žurki za 12.000 posjetilaca, sa više od 50 izvođača iz Njemačke, Velike Britanije, SAD, Italije, Rumunije, Srbije, BiH i Crne Gore.

Portal Analitika