Politika

BOJANIĆ: SDP da sjaše s mrtvog konja

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić ocijenio je u intervjuu za Dan da ne vjeruje da će DPS i SDP povući bilo kakav konkretan potez nakon zaoštravanja sukoba između stranaka vladajuće koalicije.
BOJANIĆ: SDP da sjaše s mrtvog konja
Portal AnalitikaIzvor

"Ne vjerujem ni jednima ni drugima, pa javni sukob koji je ovih dana kulminirao prepiskom na relaciji Milutin Simović- Draginja Vuksanović doživljavam kao dosadan i neduhovit pokušaj zabave građana. I jedni i drugi prijete praznim  puškama i niko neće povući konkretne poteze. Navodna briga za NATO integracije će biti opravdanje za nastavak održavanja ovakvog stanja do proljeća", rekao je Bojanić.

Smatra da je aktuelna Vlada već odavno nelegitimna, ali da SDP-u ne odgovara da se i formalno raspusti.

"U SDP-u očigledno imaju strategiju da se održe u sedlu dokle god je moguće. Mislim da im izmiče vrijeme za jedinu i pravu strategiju. U pitanju je poznata strategija Indijanaca iz plemena Sijuks, koja kaže 'Kad shvatite da jašete mrtvog konja, onda je najbolje da sjašete'", slikovito je objasnio Bojanić.

On je naveo da podržava sve legitimne inicijative koje imaju za cilj smjenu vlasti, pa i proteste koje je DF najavio 27. septembra u Podgorici.

"Nisam ni srećan ni zadovoljan kako su se organizatori dosad ponašali, naročito prema opozicionim kolegama, ali cijenim krajnji cilj protesta. Vjerujem u iskrenost namjere organizatora i da kao inicijatori preuzimaju punu odgovornost za realizaciju protesta. Naravno i zasluge, i tako treba da bude", zaključio je Bojanić.

Portal Analitika