Region

Kiša spašava vatrogasce: Požar u Trebinju skoro ugašen, situacija na Prenju nije alarmantna

Kiša koja je večeras oko 20:30 počela da pada na području Trebinja od velike je pomoći vatrogascima koji se cijeli dan bore s požarom na području ove opštine.
Kiša spašava vatrogasce: Požar u Trebinju skoro ugašen, situacija na Prenju nije alarmantna
Portal AnalitikaIzvor

Požare je, zbog teško pristupačnog terena, bilo skoro nemoguće gasiti a vatrena stihija se poslijepodne proširila i na teritoriju Hrvatske.

Komandant Vatrogasne službe u Trebinju Danko Vuković istakao je za Klix.ba  kako je kiša već ugasila požar na određenim dijelovima opštine.

"Na području grada pada velika kiša, a čini mi se da je počela i u predjelima iznad grada kao i prema Hrvatskoj. Sad čekamo, ali je situacija znatno bolja", rekao je Vuković za Klix.ba.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, kaže za Klix.ba kako situacija s požarom na planini Prenj na području opštine Jablanica nije alarmantna te da će se, shodno sutrašnjem stanju, odlučiti o narednim koracima.

"Vatrogasci su bili cijeli dan na terenu i gasili su gdje se moglo gasiti. Moguća je kiša, a zavisno od sutrašnje situacije vidjet ćemo da li ćemo tražiti angažiranje vojske", istakao je Solak.

klix.ba

Portal Analitika