Fudbal

PL: Vest Hem šokirao Arsenal na Emiratima

Fudbaleri Vest Hema iznenadili su Arsenal sa 2:0 na Emiratima, u prvom kolu Premijer lige. "Tobdžije" su kontrolisale igru u prvom poluvremenu, Aron Ramzi je pogodio i prečku, ali je sve upropastio Petr Čeh.
PL: Vest Hem šokirao Arsenal na Emiratima
Portal AnalitikaIzvor

Čovek od koga se očekivalo da će konačno uspostaviti red u Arsenalovoj odbrani, užasno je reagovao u dvije situacije koje su "čekićari" iskoristili i postigli golove. Prvo je golman Arsenala odletio u prazno u finišu prvog poluvremena, prilikom centaršuta iz slobodnog udarca, pa Kujate glavom trese mrežu. 

Pored Čeha, grešku je napravio i Kokelan, koji nije ispratio saigrače, pa je zakasnio sa izlaskom iz kaznenog, čime bi ostavio šestoricu rivala u ofsajdu.  Arsenal je krenuo furiozno u nastavku meča, Olivije Žiru je imao dvije dobre šanse, prvu je propuštio promašivši gol, dok ga je u drugoj zaustavio Adrijan. 

Uslijedila je surova kazna, iz ničega Vest Hem je stigao do 2:0. Mauro Sarate je "iščačkao" loptu na 20-ak metara, šutirao iz koljena, uhvatio Čeha na pogrešnoj nozi, pa je lopta završila u donjem lijevom uglu. 

Desetak minuta prije kraja gosti su izblokirali odličan pokušaj Tia Volkota da vrati Arsenal u igru, da bi u 95. minutu Adrijan spriječio Aleksisa Sančesa da postigne gol.

Portal Analitika