Fudbal

Murinjo se istresao na doktorki Karneiro

Početak premijerligaške misije odbrane titule nije mogao da počne lošije po fudbalere Čelsija. Osim toga što im je Svonsi otkinuo dva boda na Stamford Bridžu, Tibo Kurtoa će zbog crvenog kartona morati da propusti gostovanje Mančester Sitiju narednog vikenda, što bi mogao da bude veliki problem za Plavce.
Murinjo se istresao na doktorki Karneiro
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, Žoze Murinjo je poslije remija sa Labudovima imao drugih muka, briga i problema. I sve to zbog prelijepe klupske doktorke Eve Karneiro, koja je prema riječima portugalskog stručnjaka klub mogla da košta gubitka i tog jednog osvojenog boda. 

O čemu se zapravo radi? Nakon što je ostao sa igračem manje od 52. minuta, Čelsi je dobar dio utakmice pokušao da dođe do trećeg pogotka, koji bi garantovao kompletan plijen. Kako istog nije bilo sve do samog finiša, Murinjo je odlučio da se povuče i zadovolji jednim bodom. Ali, u trećem minutu nadoknade Eden Azar je zaradio jedan nezgodan udarac poslije kojeg je doktorka Karneiro impulsivno utrčala na teren, što je praktično značilo da je Čelsi morao da se brani sa samo devet igrača na terenu.

Iako video materijala nema, svjedoci na Stamford Bridžu kažu da je Murinjo bio izuzetno bijesan na Evu, te da se kasnije istresao na na njoj, rekavši joj da je "napravila izuzetno glup i nepromišljen potez".

"Nijesam bio zadovoljan reakcijom medicinskog tima u finišu meča. Bilo da ste ljekar, ekonom ili sekretarica, morate da poznajete pravila fudbalske igre. Morate da znate da u situaciji kada imate igrača manje ljekari nema šta da traže na terenu, osim ako je u pitanju neka izuzetno teška povreda", izjavio je Murinjo poslije utakmice, dodavši da je bio siguran da Azaru nije ništa.

"Dobio je običan udarac, a i bio je premoren zbog svih duela koje je istrpio. Zbog reakcije medicinskog osoblja bio sam prinuđen da se branim sa samo osam igrača u polju, poslije čega nijesmo mogli da napadnemo iz kontranapada". 

Interesantno, iako je mnogo puta tokom prošle sezone to činio, Murinjo ovog puta nije želio da komentariše crveni karton i reakciju sudije Majkla Olivera, koji je možda dosudio penal van granica kaznenog prostora.

„Neću da komentarišem suđenje, ni crveni karton. To je zato što sam konačno naučio da se kontrolišem. Ne želim da ispadne kako kukam od prvog dana“, zaključio je Posebni.

(mozzartsport)

Portal Analitika