Društvo

DŽOMIĆ: Krivokapićeva koncepcija za progon sveštenstva i crkve je razbucana

Moj povratak u Crnu Goru nakon polugodišnjeg izgnanstva je pokazao da je koncepcija Ranka Krivokapića za progon sveštenstva i crkve razbucana, kao što mu se u prethodnom periodu razbucala i partija, kazao je u razgovoru za Dan po povratku u Crnu Goru, iz koje je protjeran prije šest mjeseci rješenjem Ministarstva unutrašnjih poslova, paroh podgorički Velibor Džomić.
DŽOMIĆ: Krivokapićeva koncepcija za progon sveštenstva i crkve je razbucana
Portal AnalitikaIzvor

"Ne bi me čudilo da me Krivokapić okrivi i za rascjep u svojoj partiji. Vidim da je moj povratak izazvao bujicu izjava pojedinih nezadovoljnika. Za mene to nije neočekivano. Vidim da sam nazvan nekakvim specijalcem DPS-a. Nijesam ničiji specijalac. Jesam specijalista, ako to nije neskromno da kažem, u svom poslu, za razliku od Krivokapića koji je diletant u onome čime se bavi. Žao mi je Krivokapića i Konjevića zato što su visoke dužnosti na kojima se nalaze drastično zloupotrebljavali u lične i partijske svrhe. I tome će vrlo brzo doći kraj“, kazao je on.

Džomić je rekao da „ne daj bože da me Ranko Krivokapić hvali u svojim saopštenjima, morao bih ozbiljno da se zapitam da li je sve u redu sa mnom kao čovjekom i sveštenikom“.

Lavina nezadovoljstva zbog njegovog povratka, kako je podvukao, očekivana je. Isto tako, kaže Džomić, kao što je bila očekivana i lavina nezadovoljstva hiljada vjernika različitih nacionalnih i političkih opredjeljenja koji su sa zgražavanjem doživjeli njegov progon iz Crne Gore.

„Mojim povratkom u Crnu Goru ova stvar nije završena. Ne smatram da sam pobijedio državu. Uporno govorim da ne vodim bitku sa državom. Tražio sam građanski status koji je minimalan pravo na privremeni boravak sa obavezom da ga svake godine produžavam. Evo već peta godina kako mi to ne daju, iako ovdje živim dvadesetak godina. Jesam pobijedio, ali ne državu već neodgovorne pojedince koji su zloupotrijebili svoje funkcije“, naveo je on.

Džomić je najavio da ga u narednom periodu očekuju tri postupka, od kojih je prvi pred Upravnim sudom. Tu će se, uvjeren je Džomić, pokazati da li je MUP donio šesto po redu zakonito ili nezakonito rješenje.

„Neizmjerno sam srećan što sam se vratio u Crnu Goru. Došao sam oko 17 časova i ušao sam u Crnu Goru na istom graničnom prelazu na kojem sam izašao 8. februara ove godine. Tu ima neke simbolike, jer danas je 8. avgust i tačno šest mjeseci od kako sam izašao iz Crne Gore. Stigao sam u Crnu Goru preko Prebilovaca, gdje sam bio na velikoj svečanosti, osvećenju Hrama vaskrsenja Hristovog u tom selu koje je simbol mučeništva i stradanja. Došao sam zajedno sa mitropolitom Amfilohijem i braćom sveštenicima“, rekao  je on.

Dan

Portal Analitika