Politika

LP, BS, HGI: Svađa DPS-a i SDP-a na štetu ugleda države

Dok DPS i SDP svoja koaliciona neslaganja gotovo svakodnevno izkazuju saopštenjima za javnost, puneći novinske stupce oštrim porukama i optužbama, ostatak vladajuće koalicije smatra da prepucavanja Đukanovićeve i Krivokapićeve stranke štete ugledu koalicije, a samim tim i Crne Gore. Umjesto svađe i ličnih interesa, smatraju funkcioneri BS, LP i HGI, ve- ćim članicama koalicije na prvom mjestu treba da bude interes države.
LP, BS, HGI: Svađa DPS-a i SDP-a na štetu ugleda države
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Bošnjačke stranke Almer Kalač smatra da partneri u vlasti ne bi trebali da se obračunavaju onako kako to rade DPS i SDP.

- Takvo ponašanje šteti ugledu države i koalicije. Mislim da su se čak neke stvari svele na ličnu ravan i da su prepucavanja na tom nivou, što ni u kom slučaju ne bi trebalo da se dešava. Ukoliko postoji problem, on se ne rješava na taj način na koji pokušavaju, već tako što će sjednuti za sto – rekao je Kalač za Pobjedu.

I jedna i druga strana, kako dodaje, trebalo bi da povedu računa i biraju riječi kako se obraćaju jedni drugima.

- Da pokušaju da iznađu rješenje. Ne znam u kojoj mjeri može uticati, recimo, na poziv za NATO, ali ostavlja traga, u svakom slučaju. Ukoliko ne mogu dalje zajedno, zna se kako se to rješava. Ovo nije pokušaj rješavanja problema već samo punjenje novinskih stranica – navodi Kalač.

Lider Liberalne partije Andrija Popović smatra da koalicioni partneri u vlasti moraju „smiriti strasti“ u susret pozivu za NATO.

- Nijesu se nikako smjeli spustiti na taj nivo. Dobro je što je došlo vrijeme odmora i mislim da će se te uzavrele strasti stišati. U interesu Crne Gore i njenih građana je da dođe do harmonizacije odnosa, naročito u iščekivanju poziva za NATO, koji bi morao uslijediti do kraja godine, a imamo saznanja iz liberalnih krugova da bi to moglo biti i u trećoj dekadi okrobra – kazao je u izjavi za Pobjedu Popović.

Zbog toga, poručuje on, vladajućoj koaliciji je neophodna harmonična atmosfera.

- Vjerujem da će se i jedna i druga od dvije najjače partije u vladajućoj koaliciji dozvati pameti i, ipak, na prvo mjesto staviti interes države a ne pojedine partijske interese – navodi predsjednik LP.

Poslanica Hrvatske građanskeinicijative Ljerka Dragičević kaže da joj je žao zbog prepucavanja između partnera na vlasti.

- Vjerujem da će se svi urazumiti i da će ipak interes države biti na prvom mjestu. Ja sam nepopravljivi optimista – kazala je za Pobjedu Dragičević.

Prema njenim riječima, ako je državi dobro, onda je dobro svima.

- Tako da mi je žao što se prepucava neko ko je stvarao ovu državu i ko ne prepoznaje dobrobit da se Mamula, odnosno Lastavica, da u zakup. Žao mi je i što je zakon o morskom dobru povučen. Žao mi je i za Kraljičinu plažu. To je nešto od čega je trebala država da profitira, odnosno građani. Ne mogu da shvatim da nijesu konsultovali, ti koji ne vjeruju, neke struč- njake koji će im reći da niko ništa ne može ponijeti, da se ništa ne prodaje nego se daje u zakup – rekla je Dragičević.

Njoj, kako zaključuje, nije jasno da koalicioni partneri nijesu na istom zadatku na dobrobit države.

 

Pobjeda

Portal Analitika