Društvo

Centar za ženska prava: EK će preispitati grant za Institutu za javne politike

Evropska komisija zatražila je od izvršne agencije koja je zadužena za sprovođenje programa "Evropa za građane" da obustavi potpisivanje ugovora za dodjelu granta Instituta za javne politike za projekat "Ženska vlada Zapadnog Balkana EU", objavio je Centar za ženska prava.
Centar za ženska prava: EK će preispitati grant za Institutu za javne politike
Portal AnalitikaIzvor

U informaciji dostavljenoj Portalu Analitika, koje potpisuje Maja Raičević, navodi se da je Centar za ženska prava jedna od 52 nevladine organizacije iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije koja je potpisala protestno pismo predsjedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru zbog odluke da se finasnira projekat Instituta za javnu politiku pod nazivom "Ženska vlada Zapadnog Balkana EU". Pismom su tražile da EK da povuče odluku o dodjeli granta za taj projekat.

U odgovoru EK, koji je dostavio Centar za ženska prava, navodi se da "u ovoj fazi nije preuzeta pravna odgovornost za sprovođenje ovog projekta".

- Paralelno s tim, zatražio sam od naših službi detaljnu istragu o ovom slučaju, koja će se odvijati u neposrednoj koordinaciji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i Izvršnom agencijom - stoji u odgovoru Matijasa Reta iz EK.

U EK poručuju da su uvijek bili posvećena pružanju podrške akcijama koje su u skladu s vrijednostima i principima koje promoviše.

Portal Analitika