Društvo

PIPEROVIĆ: Džomić večeras ili sjutra s Amfilohijem stiže u Crnu Goru

Podgorički paroh Velibor Džomić vraća se u Crnu Goru večeras ili sjutra ujutro, potvrdio je za TV Vijesti njegov advokat Zoran Piperović koji je precizirao da će Džomić najvjerovatnije večeras ući u Crnu Goru na prelazu Vraćenovići u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve, Amfilohija.
PIPEROVIĆ: Džomić večeras ili sjutra s Amfilohijem stiže u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je saopštilo "da su prestali razlozi zbog kojih je Džomić protjeran iz zemlje", jer je Agencija za nacionalnu bezbjednost donijela novu procjenu da "sveštenik Srpske pravoslavne crkve više nije prijetnja po nacionalnu bezbjednost".

Socijaldemokratska partija tvrdi da je odluku o povratku Velibora Džomića zapravo donijela Demokratska partija socijalista kako bi ga iskoristila u kampanji.

Advokat Piperović, međutim, navodi da odluka ANB-a nema veze sa sukobom u vladajućoj koaliciji i da je očekivana.

- Ne vidim tu vezu, zato što su i DPS i SDP zagovornici Crnogorske pravoslavne crkve. S obzirom na to da se radi o, kako bi oni rekli, srpskom popu, ne znam kakve veze srpski pop ima sa razmiricama ove dvije partije - rekao je Piperović za TV Vijesti.

On dodaje i da promjena odluke ANB-a nije iznenadna, te podsjeća da je prije nekoliko mjeseci tražena revizija te odluke.

- Mislim da prva odluka nije bila zasnovana na pravoj projekciji, već na stereotipima i predrasudama koje su se kao kontoverze vezale za Džomića - precizirao je Piperović.

Portal Analitika