Kultura

CADMUS CINEPLEX MEGA PROMET: Ljetujete u bioskopu

Cadmus Cineplex Mega promet ne prestaje sa osvježavajućim najavama svjetskih filmskih hitova!
CADMUS CINEPLEX MEGA PROMET: Ljetujete  u bioskopu
Portal AnalitikaIzvor

Svakog dana broj gledalaca je bukvalno veći nego juče. Porast broja gledalaca bioskop Cadmus vjerovatno može da zahvali fantastičnoj lokaciji u okviru centra TQ Plaza, udobnosti koju pruža i izuzetno dobro organizovanom prostoru.

Izdvajaju se filmovi poput komedije "Haos u najavi" ("Trainwreck"), koja je pobrala najbolje filmske kritike, a čiju je režiju radio Džad Apatov, autor filma "Djeveruše", ili pak špijunski akcioni triler "Šifra U.N.C.L.E" ("The Man From U.N.C.L.E") koji najavljuje obaranje rekorda gledanosti tog filmskog žanra.

Svoje ekskluzivno premijerno prikazivanje, hit komedija "Haos u najavi", imaće upravo u  Cadmus Cineplex Mega prometu u srijedu, 12. avgusta, u 20 časova kada će posjetioci ovog bioskopa biti među prvima u regionu koji će dobiti priliku za ovakvim osvježenjem. 

Gaj Riči se vraća u bioskope svojim najnovijim ostvarenjem "Šifra U.N.C.L.E" koji u domaće bioskope stiže 20. avgusta. Svi ljubitelji ovog filmskog žanra će biti oduševljeni radnjom ovog filma koji je sniman u stilu starih filmskih hitova o najpoznatijem agentu 007, Džejmsu Bondu.

Krajem ljeta Cadmus Cineplex će biti u žiži za ljubitelje urnebesnih komedija. U Budvu stiže još jedna komedija o porodici koja se otisnula na putovanje, ali to se neće završiti onako kako su planirali. Film "Ljetnja avantura" ("The Vacation") će začiniti kraj ljeta i zasigurno namamiti sve ljubitelje dobre komedije pred bioskopska platna najboljeg bioskopa na moru.

Kraj ove sezone će takođe obilježiti početak prikazivanja starih partizanskih filmova koji imaju veliki kulturološki značaj u kinematografiji stare Jugoslavije.

Ovaj žanr, sa nizom svojih nezvaničnih pravila i motiva, sličnih američkom vesternu, je tipičan za jugoslovensku kinematografiju i ne pojavljuje se u nijednoj drugoj. Inače, većina ovih filmova bi se mogla svrstati i u kategoriju ratnih ili istorijskih filmova. Partizanski film je bio posebno važan žanr u okviru jugoslovenske kinematografije, jer je trebalo da evocira uspomene na narodno-oslobodilačku borbu, koju su jugoslovenski partizani vodili tokom Drugog svjetskog rata, od 1941. do 1945. godine. Ovi filmovi su često predstavljali "državne projekte" za koje su izvdajane velike sume novca, a često je u njima učestvovao i veliki broj pripadnika Jugoslovenske narodne armije.

Cadmus Cineplex Mega promet najavljuje najpoznatije naslove ovog žanra poput filmova "Bitka na Neretvi", "Valter brani Sarajevo", "Otpisani", "Užička republika" i druge.

Na osnovu svega najavljenog, ne možemo a da ne pošaljemo poruku: ljetujte u bioskopu!

Portal Analitika