Politika

Dedeić i Kuzmanović-Janičić: Osloboditi generala Đukića

Nekadašnja urednica RTS-a i i potpredsjednica Svesrpskog narodnog fronta iz Beograda Dragana Kuzmanović-Janičić i predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić, dostavili su ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću apel sa ciljem oslobađanja generala Borislava Đukića. Apel su, kako je rečenoPortalu Anlitika, potpisiali Srbi iz Crne Gore i značajan broj nacionalno orijentisanih intelektualaca i lidera političkih stranaka iz Srbije, čija će imati biti saopštena narednih dana.
Dedeić i Kuzmanović-Janičić: Osloboditi generala Đukića
Portal AnalitikaIzvor

“General Borislav Đukić nije neprijatelj Crne Gore i nikada nije uradio bilo što protiv nekog njenog građanina ili države u cjelini.  Zato rukovodstvo Crne Gore čini još jedan u nizu grijehova protiv srpskog naroda trgujući junakom -  generalom Vojske Republike Srpske Krajine u zamjenu za mrvice sa NATO trpeze”, navodi se u saopštenju potpisnika apela dostavljenom Portalu Analitika.

Potpisnici ove inicijative, kako su saopštili, ne žele nesporazume Srba i onih koji su, kako kažu, u međuvremenu postali Crnogorci.

“Ipak, moramo da upozorimo da nije red da ti i takvi Crnogorci nanose štetu mučenicima iz Republike Srpske Krajine koji su stravičnim zločinom, nezabilježenim u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, rasuti širom Srbije i svijeta”, ističe se u saopštenju.

Imajući u vidu činjenicu da se u Splitu, kako tvrde potpisnici apela, priprema ubistvo generala Đukića, oni zahtijevaju da državni organi Crne Gore ne peru ruke na pilatovski način nakon što, kako navode, hrvatsko ,,tužilaštvo'' i ,,pravosuđe'' vrati likvidiranog Đukića u Beograd.

“Ako je Crnogorcima stalo do saradnje sa splitskim tužilaštvom, neka se zainteresuju kod istog dokle je stigla istraga, preciznije - da li je uopšte pokrenuta, o izvršiocima monstruoznog zločina i neviđenog iživljavanja nad pripadnicima Šavničke grupe, državljanima Crne Gore, koji su, po nalogu ove vlasti, poštujući ustavni poredak Crne Gore i SFRJ, branili Republiku Crnu Goru i zajedničku državu. Zato tražimo hitno oslobađanje generala Đukića na koga smo ponosni, a crnogorskoj vlasti preporučujemo da, ako već nije na srpskoj strani, neka se distancira od nesporazuma koje mi Srbi imamo sa Hrvatima kojima nikada nećemo oprostiti Jasenovac, ,,Bljesak'' i ,,Oluju'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika