NATO

U Skupštini će se znati ko je za NATO

Skupština Crne Gore će održati vanredno zasijedanje na kojem će razmatrati Predlog Rezolucije o integraciji Crne Gore u NATO, na zahtjev 49 poslanika, saznaju Vikend novine.
U Skupštini će se znati ko je za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Predlog, čiji je inicijator DPS, će u skupštinsku proceduru biti predat naredne nedjelje, a očekuje se da će parlament o njemu raspravljati sredinom septembra.

U Rezoluciji se kaže da je u periodu od obnove državnosti Crna Gora jasno pokazala da su njeni strateški državni prioriteti evropske i evroatlantske integracije.

“Punopravno članstvo u NATO-u je strateški cilj Crne Gore i predstavlja našu istorijsku šansu da svojoj zemlji, našim građanima i budućim generacijama obezbijedimo sigurno i dostojno mjesto u porodici razvijenih demokratskih naroda i država", kaže se u predlogu.

U predlogu Rezolucije se ističe da je Crnoj Gori neophodan dijalog o NATO integracijama da bi bio podstaknut i proširen društveni konsenzus u pogledu NATO integracija, koji će okupiti građane oko zajedničkih interesa napretka, prosperiteta, vladavine prava i bezbjednosti države, društva i svih pojedinaca.

Predlog Rezolucije o podršci integraciji Crne Gore u NATO podnijelo je 49 poslanika. To znači da integracije u Alijansu imaju značajnu večinu poslanika, jer nijesu svi oni koji podržavaj u naš ulazak u NATO i potpisnici Rezolucije.

Zahtjev za stavljanje Rezolucije u Skupštinsku proceduru potpisali su poslanici Milutin Simović, Miodrag Vuković, Mevludin Nuhodžić, Obrad Stanišić, Predrag Sekulić, Suljo Mustafić, Borislav Banović, Darko Pajović i Nik Đeljošaj.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika