Fudbal

Van Gal izbacio De Heu iz tima

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal odlučio je da izbaci Davida De Heu iz prvog tima samo nekoliko sati prije nego što Đavoli otvore novu sezonu Premijer lige protiv Totenhema (13.45).
Van Gal izbacio De Heu iz tima
Portal AnalitikaIzvor

Umjesto do sada standardnog čuvara mreže gol Junajteda čuvaće Serhio Romero, dok će rezervni golman biti mladi Sem Džonston, kojeg je holandski stručnjak često koristio tokom priprema.

Kao razlog odluke koja će zasigurno šokirati sve navijače Junajteda Van Gal je naveo da je De Hea potpao pod ogroman uticaj priča o njegovoj budućnosti, te da ne želi da mrežu brani igrač koji nije 100 odsto spreman za utakmicu.

„De Hea sigurno neće igrati. Nemam problem da to kažem, niti bilo kakvu brigu. Neće početi utakmicu. Mislim da je ljudsko biće više nego sam igrač, a on ne može da se izbori sa pričama i pritiscima. Moraćete da sačekate kako biste vidjeli ko će igrati“, poručio je Van Gal na konferenciji za novinare pred utakmicu.

Podsjetimo, Holanđanin je ne tako davno izričito najavio De Heu na golu Junajteda na startu sezone. On je rekao da ne zna kako da pomogne mladom španskom golmanu, te da ne želi previše da se miješa u proces navikavanja na nove okolnosti.

„Borim se protiv toga da igrači glavama budu u prijelaznom roku. Svaki prijelazni rok je proces i priča za sebe i znam koliko svaki transfer period znači i klubovima i menadžerima. Znam da De Hei nije lako u ovom trenutku“.

Portal Analitika