Turizam

Bazen Lido Mar dobio upotrebnu dozvolu

Bez premca najljepši bazen u Crnoj Gori i jedan od najljepših na svijetu, Lido Mar u Portu Montenegro, koji je imao dozvolu za privremeni objekat, prije nekolio dana je dobio i upotrebnu dozvolu. Iako je bazen otvoren početkom jula 2011. godine, dozvolu da je bezbjedan za korišćenje i da ispunjava sve zakonske uslove dobio je 27. jula ove godine.
Bazen Lido Mar dobio upotrebnu dozvolu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Porto Montenegra ističu da su radovi na bazenu završeni „u planiranom roku, za šta je dobijena građevinska dozvola“.

- Nakon završenih radova nadležno ministarstvo nam je u roku izdalo i upotrebnu dozvolu, kako bi se objekat mogao koristiti. Bazen je otvoren i ove godine i ponovo predstavlja zaštitni znak Porto Montenegra, ali i opravdava titulu jednog od najljepših bazena svijeta – rekao je Pobjedi PR ove kompanije Danilo Kalezić. Bazen je otvoren prije četiri godine, za proslavu 40. rođendana jednog od vlasnika Porto Montenegra, britanskog bankara Natanijela Rotšilda. Tog 10. jula Tivat je bio centar svjetskog džet seta, a na listi zvanica su, između ostalih, bili suvlasnici Porto Montenegra Piter Mank i Oleg Deripaska, članovi egipatske porodice Saviris, hrvatski hotelijer Andronik Lukšić, glumica Sintija Nikson iz serije „Seks i grad“, princeza Florens fon Prusen, prapraunuka cara Vilhema II, istoričar Nil Ferguso…

Kompanija Lido Mar, koja gazduje bazenom, obratila se 22. juna ove godine Ministarstvu turizma i održivog razvoja sa zahtjevom za izdavanje upotrebne dozvole za bazen i plato, koji je dopunila 3. jula. Prema podacima objavljenim na sajtu Ministarstva, to je prvi put od 2010. da kompanija Lido Mar, koji je 2010. osnovala firma Adriatik Marinas, koja upravlja Porto Montenegrom , t ra ž i  u p o t re b n u dozvolu za bazen, koji su svečano otvorili 3. jula 2011. godine tadašnji premijer Igor Lukšić i Mank.

- Ministarstvo održivog razvoja i turizma, po zahtjevu ,,Lido Mar“ d.o.o. Tivat izdalo je upotrebnu dozvolu za izgrađene objekte, namjene, centralne djelatnosti - ugostiteljstvo, sa platoom i otvorenim bazenom, na urbanističkoj parceli UP br. 1-18, koju čini katastarska parcela br. 965/44 K.O. Tivat u zahvatu državne studije lokacije ,,Arsenal“, izmjene i dopune opština Tivat - navodi se u odluci Ministarstva od 27. jula ove godine. U odluci takođe piše da je upotrebna dozvola izdata za objekat ili dio objekta za koji je građevinskom dozvolom određena faznost građenja, odnosno za objekat koji predstavlja tehničko-tehnološku cjelinu i može se kao takav smatrati korisnim. Takođe se navodi da je utvrđeno ovlašćenje za vršenje tehničkog pregleda i to da tehnički pregled može vršiti privredno društvo, pravno lice, odnosno preduzetnik, koji ispunjava zakonske uslove. (Pobjeda)

Portal Analitika