Zanimljivosti

Sedam Volvo modela za kojima Amerikanci čeznu

Amerikanci vole velike, robusne, udobne automobile. Volvo se nameće kao pravi izbor za njih ali Šveđani su često njihovo tržište zaobilazili. Evo sedam modela koje Amerikanci nikada nisu dobili i to ne mogu da prežale.
Sedam Volvo modela za kojima Amerikanci čeznu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Volvo "66": Uvoza nije bilo jer je tokom sedamdesetih tržište SAD-a bilo preplavljeno japanskim i evropskim modelima iz iste klase.

Volvo "S60L": Nije se došlo u Ameriku sa ovim modelom jer je procjena bila će se kupci koji žele dugačku limuzinu radije odlučiti za one sa većom dozom luksuza.

Volvo "440": Glavni konkurent, VW "Jetta", je u tom trenutku bio preveliki zalogaj.

Volvo "480": Iako je VW "Golf" apsolutni lider u ovoj kategoriji mogao je i "480" da se "ogrebe" o dio tržišta. Šveđani nisu mislili tako.

Volvo "340": Ovaj model bio došao kao jeftinija opcija od modela "240" i nije, sa poslovne strane, imalo mnogo smisla slati ga preko okeana.

Volvo "S90 Royal Hermes": Ni standardna "S90" verzija se nije naročito prodavala pa Volvo nije želio da rizikuje sa ovom varijantom.

Volvo "264TE by Bertone": U to vrijeme prosječni "Cadillac" je bio sličnih dimenzija kao i ova limuzina. Još jednom, Volvu se nisu svidjele njihove šanse u odnosu na konkurenciju.

Izvor i foto: autoportal.rs

Portal Analitika