TV / Film

Klarkson, Hamond i Mej dobili budžet od 250 miliona dolara za emisiju

Glasine o skoro neograničenom budžetu za novu emisiju o automobilima koju će snimati nekadašnja „Top gear“ (Top gir) trojka izgleda da su bile tačne. Producent nove emisije Endi Vilman rekao je za „Brodkast“ da im je „Amazon“ odobrio budžet za prvu sezonu od 250 miliona dolara!
Klarkson, Hamond i Mej dobili budžet od 250 miliona dolara za emisiju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To ujedno znači da će nova emisija o automobilima biti jedan od najskupljih televizijskih poduhvata ikada. Primjera radi, imaće veći budžet za jednu nego što je „Netfliskova“ Kuća od karata imala za dvije sezone, a prestići će i prvi film Osvetnici.

Četvrt milijarde dolara znači da će jedna epizoda prosječno imati budžet od 6,9 miliona dolara. Epizoda "Blackwater" u Igri prijestola, koja je jedna od najskupljih u istoriji televizije, koštala je 10 miliona.

Prva sezona brojaće 36 epizoda, a bivši producent „Top gira“, koji je zajedno sa Klarksonom, Mejom i Hamondom prešao sa BBC-a da radi novu emisiju, kaže da je skoro neograničeni budžet bio jedna od presudnih stvari za odluku da odbiju „Netfliks“ i odu kod „Amazona“.

Druga stvar bila je kreativna sloboda, odnosno odriješene ruke.

„Svi su nam govorili: 'Oni (Amazon) će vas ostaviti na miru'. To je bila velika stvar za nas. Mi ne volimo da nam se neko miješa i izigrava policajca“, objasnio je Vilman.

Izvor i foto: rts.rs

Portal Analitika