Društvo

Đuričić održao koncert na obali Crnog jezera

Svi posjetioci Nacionalnog parka Durmitor juče su imali priliku da uživaju u raznovrsnoj ponudi ovog nacionalnog parka u okviru manifestacije „Ritmom bubnja“ koju su organizovali Nacionalni parkovi Crne Gore u cilju promocije aktivnog odmora u ovom parku.
 Đuričić održao koncert na obali Crnog jezera
Portal AnalitikaIzvor

Posjetioci su pješačili stazom „Tri jezera“ (Crno, Barno i Zmijinje) uz profesionalnog vodiča Gorske službe spasa Zorana Vojinovića, vozili čamce i kajake na Crnom jezeru uz instrukciju članova Kajakaškog kluba „Morača“ iz Podgorice, vozili bicikla Parka novom crosscountry stazom Crno jezero-Barno jezero-Mlinski potok-Crno jezero uz asistenciju članova Biciklističkog kluba „Tempo“ iz Podgorice. Takođe, Avanturistički park Crno jezero je nudio svoje usluge po 50 odsto sniženim cijenama, a Caffe restoran „Crno jezero“ i „Crno jezero One“ su odobrili 20 odsto popusta na svoje usluge za goste koji su toga dana do 14 časova kupili ulaznicu u NP Durmitor. Nakon promotivnih aktivnosti parka, svi zainteresovani su imali priliku da uživaju u dvočasovnom izvođenju bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića na platou ispred Crnog jezera. Ulaz u Park je bio slobodan od 14 do 18 časova.

Danas će svi posjetioci NP Lovćen takođe imati priliku da od 14.00 časova besplatno posjete ovaj park, od 15.00 časova voze kako svoje, tako i bicikle parka, biciklističkom stazom od Ivanovih korita do Štirovnika uz vodičku uslugu članova Planinarskog kluba „Kapetan Angel“. Takođe, moći će da voze pet vozila „kvadrova“ na Ivanovim koritima ili se prijave za vožnju džipovima od Ivanovih korita do Njeguša zahvaljujući TO „Explorer“ (broj mjesta ograničen).Od 15:30 časova moći će da pješače uz vodiče Planinarskog kluba „Kapetan Angel“ stazom Ivanova korita–Treštenik–katun Dolovi-Ivanova korita, i po sniženim cijenama od 40 odsto uživaju u turističkoj ponudi avanturističkog parka. Najmlađi će imati priliku da se igraju u novom dječjem igralištu i prođu novom stazom za boso hodanje. Svi posjetioci će takođe imati priliku da od 18-20.00 časova uživaju u izvođenju bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića, na Ivanovim koritima kod dječjeg odmarališta. Sve dodatne informacije posjetioci će moći da dobiju na Info-punktu Centra za posjetioce na Ivanovim koritima.

„Ujedno molimo sve posjetioce da se prilikom posjete parkovima, a posebno tokom ovih promotivnih dana, pridržavaju pravila unutrašnjeg reda u Nacionalnim parkovima i odgovorno ponašaju prema ukupnim vrijednostima zaštićenih prirodnih područja Crne Gore“, napominju iz Nacionalnih parkova.

Portal Analitika