Politika

BEČIĆ: Izglasati nepovjerenje Vladi

Demokratska Crna Gora ocjenjuje da su se stekli svi uslovi da se u Skupštini Crne Gore pokrene postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, saopštio je na današnjem presu njen lider Aleksa Bečić.
BEČIĆ: Izglasati nepovjerenje Vladi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je, na današnjoj konferenciji za novinare, najavio da će inicijativu uputiti Demos-u, Građanskom pokretu URA, Pozitivnoj Crnoj Gori, Demokratskom Frontu, Socijalističkoj narodnoj partiji i Klubu nezavisnih poslanika.

- Činjenica je da Koalicija DPS-SDP faktički više na postoji. Ovih dana međusobno iznesene teške optužbe koalicionih partnera samo su potvrdile tu činjenicu. Jasno je da Vlada, koju konstituišu ovi koalicioni partneri više ne može vršiti svoje ustvane nadležnosti u interesu građana i države. Pri takvom stanju stvari u svakoj demokratskoj državi Premijer i Vlada bi podnijeli ostavku. Činjenica da Vlada Crne Gore, koja je građane dovela do ivice bijede i beznađa, nema takav osjećaj odgovornosti, obavezuje parlamentarnu opoziciju da pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja takvoj Vladi.

Prethodno navedeni razlozi opredjelili su Demokrate da svim opozicionim političkim subjektima, koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore i drugim opozicionim poslanicima predlože da, saglasno članu 107 Ustava Crne Gore, podnesu Predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi, kako bi Vladi, nakon izglasavanja nepovjerenja, prestao mandat. Ukoliko dijelite naše ocjene, poslanici koji su članovi Demokrata, pripremili bi Predlog akta da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore, radi njegovog potpisivanja i stavljanja u skupštinsku proceduru. Kako je Skupština Crne Gore do kraja septembra van redovnog zasijedanja, potpisnici Predloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi, bi saglasno članu 90 stav 4 Ustava i sazvali Skupštinu na vanrednu sjednicu na kojoj bi se odlučivalo o naznačenom Prijedlogu - kazao je Bečić.

Portal Analitika