Crna hronika

Majka i dvoje djece preživjeli slijetanje u provaliju

Državljanka Ukrajine Katarina Polišuk (39) doživjela je juče u masivu Durmitora pravu dramu nakon što je automobil sa njeno dvoje djece, starosti četiri i osam godina, sletio u provaliju duboku stotinak metara. Samo velika sreća ili slučaj ravan čudu učinili su da niko ne bude povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nezgodi.
Majka i dvoje djece preživjeli slijetanje u provaliju
Portal AnalitikaIzvor

Kod planinskog prevoja Stožina, Ukrajinka se iz pravca Sedla na malom proširenju zaustavila automobilom marke „reno“, registarskih oznaka TV AL 641, kako bi fotografisala prirodu Durmitora. Na zadnjem sjedištu ostali su njeni kćerka i sin. Opasna strmina Polišuk je izašla iz automobila i samo što je prešla ulicu i približila se ivici puta, „reno“ se iznenada pokrenuo, poprečno prešao cestu i sletio u provaliju. Šokirana Ukrajinka krenula je da se spušta niz izuzetno strmu i kamenitu padinu, a u međuvremenu je automobilom naišao neko od mještana, pozvao policiju i sišao do slupanog „renoa“. Prema podacima iz policije, mještanin je zatekao uplašeno dvoje djece, bez vidnih povreda, koji su bili vezani u specijalnim sjedištima za najmlađe. Na mjesto nezgode ubrzo su stigli policija i hitna pomoć, koji su pomogli pri izvlačenju djece iz provalije.

Novinar Pobjede na lice mjesta naišao je taman nakon što su djeca iz provalije izvučena na cestu. Na prvi pogled, ništa nije odavalo utisak da se samo dvadesetak minuta ranije tu odigrala prava drama. Dvoje djece ćutljivo je koračalo pored policajca, a njihova majka je na ruskom pokušavala nešto da objasni ljekarima hitne pomoći. Doktori su na licu mjesta konstatovali da djeca nijesu povrijeđena, a Katarina Poli- šuk se, osim sitnih ogrebotina i velikog šoka, osjećala dobro. Ekipa žabljačke policije, koja je obavljala uviđaj, saopštila nam je da se „reno“ nekoliko puta prevrnuo i da je pravo čudo što nijedno od dvoje djece nije povrijeđeno. Iz policije nam je nezvanično potvrđeno da je automobil u vlasništvu rent-a-kar agencije iz Tivta. Do zaključenja ovog broja Pobjede niko iz policije pouzdano nije mogao da kaže šta je prouzrokovalo nezgodu, pa će jedino tehničko vještačenje vozila dati odgovor na ovu dilemu. Put bez zaštite Put od Trse do Žabljaka, u oba smjera, inače je izuzetno atraktivan za brojne turiste, bicikliste i planinare. Više od pola dionice ovog puta, duge oko 36 kilometara, prolazi iznad dubokih provalija, a bukvalno nigdje nijesu postavljene za- štitne ograde ili bankine. Put je asfaltiran, u dobrom je stanju, ali je uzak i na njemu se jedva mogu mimoići dva vozila. Zbog konfiguracije terena, velikih uzbrdica i krivina, tim putem nije moguće voziti brže od 40-50 kilometara na sat i vjerovatno je to jedan od ključnih faktora što do sada na toj dionici nije bilo nekih ozbiljnijih nezgoda. (Pobjeda)

Portal Analitika