Politika

URA: Sjutra ritualno prizivanje kiše na Cetinju

Zbog neredovnog vodosnabdijevanja i suvih česama u Prijestonici, organizovaćemo sjutra ritualno "Prizivanje kiše", jer smatramo da je to za sada jedini način da naši sugrađani dođu do slatke vode, saopšteno je iz opštinskog odbora Građanskog pokreta URA.
URA: Sjutra ritualno prizivanje kiše na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

"Enormni gubici u vodosnabdijevanju, stalni problemi i restrikcije učinile su naš grad nervoznijim i prljavijim. Ljetnji usud ili prokletstvo savremene cetinjske zbilje je da na preko 40 stepeni Celzijusa nema vode", kaže se u saopštenju URA-e.

Iz te partije ističu da je menadžmentu JP Vodovod i kanalizacija Cetinje bilo "poštenije da prizna svoju nesposobnost i pozove građane da investiraju u bunare, nego što maglovitim floskulama iz priručnika za savremeni politički marketing opovrgavaju očigledno".

Oni dodaju da neažurnost lokalnih funkcionera ne treba da čudi, s obzirom da većina njih ne živi na Cetinju, tako da iz svojih udobnih pozicija ne osjećaju probleme Cetinjana.

"Paradoksalno je da oni koji upravljaju Cetinjem žive van njega, a na skupštinskim zasijedanjima lokalnog parlamenta proganjaju odbornike koji nijesu rodom iz Prijestonice", navodi se u saopštenju.

Svjesni činjenice da pomoći sa zemlje i od zemlje nema, kako kažu, odlučili su da pomoć potraže sa nebesa.

"Nadamo se da će ritualno okupljanje i dodolske melodije učiniti ono što naša vlast ne može preko dvije decenije. Okupljanju će se pridržiti i bivši radnici Košute, koji se posljednjih mjeseci intenzivno bore za svoja prava, ali i brojne NVO sa Cetinja. Cetinjska URA na taj način dokazuje da će se bezrezervno zalagati za vaskrsavanje dostojanstva radničke klase, ignorišući nacionalne podjele i nametnute raspre. Diskurs o rasi zamijenićemo diskursom o klasi", kaže se u saopštenju i dodaje "Smrt fašizmu, voda narodu".

Skup će se održati u petak u 19h na platou ispred JP Vodovod i kanalizacija.

Portal Analitika