Društvo

NPCG: Promocija aktivnog odmora

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) organizovaće danas i sjutra, u NP Durmitor i NP Lovćen, manifestaciju „Ritmom bubnja“, u cilju promocije aktivnog odmora u ovim zaštićenim područjima.
NPCG: Promocija aktivnog odmora
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno, danas će svi posjetioci NP Durmitor imati priliku da, od 14 sati, besplatno posjete taj park (ulaz ka Crnom jezeru), od 15 sati pješače stazom Tri jezera (Crno, Barno i Zmijinje) uz vodičku uslugu profesionalnih vodiča Planinarskog saveza Crne Gore, besplatno voze čamce i kajake na Crnom jezeru uz pomoć članova Kajakaškog kluba „Morača“ iz Podgorice, besplatno voze bicikle Parka novom 'crosscountry' stazom Crno jezero - Barno jezero - Mlinski potok - Crno jezero, uz stručnu asistenciju članova Biciklističkog kluba „Tempo“ iz Podgorice.

"Za ovu priliku Park je obezbjedio 20 bicikala, a ujedno pozivamo i ostale bicikliste da nam se priključe sa svojim dvotočkašima i uživaju u novoj ponudi", saopšteno je iz NPCG.

Takođe, Avanturistički park će ponuditi svoje usluge po 50 odsto sniženim cijenama, dok će Caffe restoran „Crno jezero“ i „Crno jezero One“ odobriti 20 odsto popusta za sve posjetioce koji do 14 sati kupe ulaznicu u NP Durmitor.

Od 18 do 20 sati bubnjarski bend Dragoljuba Đuričića održaće koncert na platou ispred Crnog jezera.

"Sve dodatne infomacije o avanturističkoj ponudi Parka posjetioci će moći da dobiju na Info-punktu Parka kod Crnog jezera", navodi se u saopštenju.

Sjutra će svi posjetioci NP Lovćen, takođe, imati priliku da, od 14 sati, besplatno uđu u taj Park, ali i da od 15 sati voze, kako svoje, tako i bicikle Parka biciklističkom stazom od Ivanovih korita do Štirovnika, uz vodičku uslugu članova Planinarskog kluba „Kapetan Angel“, voze pet vozila „kvadrova“ na Ivanovim koritima ili se prijave za vožnju džipovima od Ivanovih korita do Njeguša zahvaljujući TO „Explorer“, a broj mjesta je ograničen.

Posjetioci NP Lovćen će sjutra takođe imati priliku da od 15.30 sati pješače uz vodiče Planinarskog kluba „Kapetan Angel“ stazom Ivanova korita – Treštenik – katun Dolovi - Ivanova korita, i po cijenama nižim 40 odsto uživaju u turističkoj ponudi Avanturističkog parka.

Najmlađi će imati priliku da se igraju u novom Dječjem igralištu i prođu novom Stazom za boso hodanje.

Bubnjarski bend Dragoljuba Đuričića će i u NP Lovćen održati besplatni dvočasovni koncert, takođe od 18 do 20 sati, na Ivanovim koritima kod Dječjeg odmarališta.6rb

rtcg.me

Portal Analitika