Društvo

Begović: Đukiću u Hrvatskoj ugrožen život, tražiću da ga Crna Gora ne izručuje

Branilac uhapšenog srpskog generala u penziji Borislava Đukića, kojeg Hrvatska potražuje zbog navodnog ratnog zločina, kazao je za Dan da će tražiti da njegov branjenik ne bude izručen toj državi.
Begović: Đukiću u Hrvatskoj ugrožen život, tražiću da ga Crna Gora ne izručuje
Portal AnalitikaIzvor

Advokat Zdravko Begović smatra da generalu Đukiću u Hrvatskoj neće biti omogućeno fer i pravično suđenje u Hrvatskoj, kao i da mu je u toj zemlji ugrožen život, zbog čega će tražiti da ga Crna Gora ne izručuje.

"Već je spremljena dokumentacija kojom ćemo tražiti da moj branjenik ne bude izručen Hrvatskoj, ali čekamo da se sudija za Istrage Višeg suda u Podgorici vrati sa odmora. Smatram da postoje zakonski razlozi da on ne bude izručen Hrvatskoj, da postoji opasnost po njegov život i da mu tamo ne bi bilo suđeno po zakonima", kazao je Begović za Dan.

Penzionisani general Đukić uhapšen je po hrvatskoj potjernici 19. jula na aerodromu u Tivtu za navodni ratni zločin nad civilima tokom rata u Hrvatskoj i rušenje brane na Peruči. Nakon toga je predat sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

O eventualnom izručenju odluku će donijeti Ministarstvo pravde. 

Portal Analitika