Finansije

Prezentacija investicionih potencijala Crne Gore u Privrednoj komori Milana

Učešće na izložbi svjetskog ranga kao što je Expo Milano 2015 odlična je prilika za predstavljanje crnogorskih investicionih potencijala, kao i za uspostavljanje saradnje sa investitorima koji prepoznaju značaj ulaganja na prostor zapadnog Balkana. S tim u vezi, Privredna komora Milana inicirala je sastanak sa predstavnicima država, učesnika Expo-a, kako bi se uspostavio dijalog za saradnju između italijanskih privrednika i država na prostoru Balkana, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.
Prezentacija investicionih potencijala Crne Gore u Privrednoj komori Milana
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik organka Privredne komore Milana Alfredo Cestari ukazao je na brojne mogućnosti saradnje između pomenutih zemalja uključujući turizam, obnovljive energije, poljoprivredu, kao i mogućnost da Crna Gora predstavlja polaznu tačku italijanskim kompanijama za ulaganja u region.

Predstavnici crnogorske delegacije na Expo Milanu 2015, na čelu sa Jelenom Paović, direktorkom paviljona, istakli su važnost saradnje i dobrih odnosa koje Crna Gora izgrađuje sa Italijom, kako na ekonomskom, tako i na polju obrazovanja i edukacije.

Tom prilikom predstavnicima Privredne komore Milana su predstavljeni ključni investicioni potencijali u Crnoj Gori, i potvrđena je spremnost nastavka dijaloga u pravcu direktne komunikacije između privrednika dviju zemalja.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik kompanije Gruppo Cestari, sa kojim je dogovorena zajednička saradnja oko organizacije investicione konferencije na Expo Milanu 2015, a tom prilikom dogovorena je i posjeta predstavnika crnogorske Vlade i privrednika italijanskim regijama u cilju razmjene iskustava i potencijalnih investicija od strane italijanskih partnera.

Portal Analitika