Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj silovanja djevojčice

Službenici Uprave policije MUP-a su 3. avgusta lišili slobode M.D. (64) iz Plužina, zbog sumnje da je, na štetu djevojčice stare 10 godina, počinio krivično djelo silovanje u pokušaju.
Uhapšen osumnjičeni za pokušaj silovanja djevojčice
Portal AnalitikaIzvor

„Osumnjičeni je lišen slobode istog dana kada je događaj prijavljen, budući da je srodnik djevojčice policiji 3. avgusta prijavio događaj koji se desio 26. jula 2015. godine. Sumnja se da je M.D. krivično djelo silovanje u pokušaju počinio u katunu jednog sela. Osim za predmetno krivično djelo, M.D. se na teret krivičnom prijavom stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer su policijski službenici prilikom pretresa njegove kuće pronašli i oduzeli pušku – tzv. kragujevku kalibra 7,9 mm, pištolj TT cal. 7,62 mm i ukupno 20 komada pištoljske i puščane municije“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni M.D. je, uz krivičnu prijavu, istog dana priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.

„ZVDT mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. Sudija za istragu je M.D. danas odredio pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega je on sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija“, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika