Region

Kitarović Beogradu: Ne sijte novo sjeme zla

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović oštro je u Kninu kritikovala dio srpskih političara i poručila im da se "okanu mitova, laži i obmana".
Kitarović Beogradu: Ne sijte novo sjeme zla
Portal AnalitikaIzvor

"Kad danas srpski političari izjavljuju da je 'Olujom' sproveden genocid nad Srbima i upoređuju ga s genocidom u Srebrenici, poručujem im: Gospodo, okanite se mitova, laži i obmana. Okrenite se evropskoj budućnosti .- Hrvatska nije neprijatelj Srbiji i ne sijte novo sjeme zla", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Ona je istakla da su Hrvati narod "koji slavi pobjede, a ne poraze". 

"Mi znamo šta je krvlju stečena sloboda, jer rat je bio ovdje, a ne tamo daleko. S ovog mjesta poručujem: ovaj skup nije uperen ni protiv koga, pa tako ni protiv Srbije. Danas slavimo pobjedu i zajedništvo, slavimo povratak u svoj ustavno-pravni poredak", rekla je hrvatska predsjednica čiji je govor više puta prekidan aplauzom i skandiranjem njenog imena. 

Ona je rekla i da je akcija "Oluja" spriječila pad zaštićene zone Bihać i da je vojni poraz "Miloševićeve velikosrpske politike" otvorio put za njegov poraz u Srbiji i dolazak demokratskih snaga na vlast. (B92)

Portal Analitika