Politika

Vuksanović: Ko o čemu Milutin o razvoju

Medijska polemika potpredsjednika Skupštine Crne Gore i člana Predsjedništva Demokartske partije socijalista Milutina Simovića i poslanice Socijaldemokratske partiie Draginje Vuksanović nastavljena je i danas. Nakon što je juče Simović saopštio da je dobra vijest to što je politička, antidržavna destrukcija u Crnoj Gori u završnoj fazi, jer će na izmaku te faze, na skorim parlamentarnim izborima, sama sebe poslati u političku prošlost, te da će tome najočigledniji dokaz biti politička sudbina SDP-a, Vuksanovićeva mu je danas poručila nije vjerovala da će Simović tragikomično pokušati da SDP označi državnim neprijateljem i izdajnikom.
Vuksanović: Ko o čemu Milutin o razvoju
Portal AnalitikaIzvor

“Što god mislili o Milutinu Simoviću nijesmo vjerovali da ikada može da padne na taj nivo političkog prizemlja koji je demonstrirao u jučerasnjem reagovanju, i da ispadne tragikomičan u pokušaju da SDP označi državnim neprijateljem i izdajnikom. Naravno, Socijaldemokratskoj partiji tu prave društvo ambasade Evropske unije i Sjedinjenjih Američkih Država”, navela je Vuksanovićeva u današnjem saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njenim riječima SDO je pod istom paljbom Pink - Informerovog medijskog pula kome služi nekad državna televizija i  dvije novine tajkuna koji je posudio ime za takozvane “ tzv.razvojne projekte”. 

Kako je naglasila DPS hoće u NATO a vodi medijski rat  protiv saveznika iz NATO-a, što kako ističe upućuje na mišljenje da “mora da je neka velika panika”.

“Zanimljivo, SDP je izdajnik za velikosrpske šoviniste, na sreću sve malobrojnije, sa kojima ste vi iz DPS vodili politiku Velike Srbije a zvali je Jugoslavija. Onima sa kojima ste punili tenkove Mladićevoj soldateski da “raspamećuje” po Bosni.

SDP je izdajnik i za onog Vašeg duhovnog pastira kome redovno idete na poklonjenje i primanje odličja, a on NATO zove Trećim Rajhom. Zajednički grijeh 90- tih Vas drži zajedno”, poručila je ona Simoviću.

Vuksanović je dodala da je SDP možda izdajnik i za one romanijske četničke vojvode, sa čijeg beogradskog kanabea, kao u dobra stara Miloševićeva vremena, “prije godinu dana pozvaste “mrskog vojvodu Mandića “ da sa Vašim DPS-om  tvori Vladu. Muški vam odgovori …”

“Nekako smo uvijek bili izdajnici za sve one sa kojim Vi i Vaša partija dijelite zajednički grijeh etnickih čišćenja i ubijanja Jugoslavije od Triglava do Đevđelije”, istakla je ona.

Prema njenoj ocjeni patriotizam Simovića i DPS-a se ogleda u tome što su se krili iza četiri države od kojih su, kako tvrdi, tri uspjeli da unište nakon što su ih prethodno finansijski iscijedili. 

“Tako ste od izdajnika branili  Titovu Jugoslaviju, Slobovu Jugoslaviju sa Vašeg prevarnog referenduma 1992. i Srbiju i Crnu Goru. Svaku za koju ste bili na kraju ste izdali”, kazala je ona i poručila da SDP neće pustiti DPS da isto uradi sa nezavisnom Crnom Gorom, “da nestane nakon što je rasprodate”. 

Vuksanivić u reagovanju tvrdi i da je SDP pružio ruku DPS-u 1998. godine i spasili ih da ne završi na otpadu istorije, tamo gdje je završila politika kojoj se sudi u Hagu. 

Ona navodi da tazumije Simovića da mu je samo vlast sveta, a da su države prolazne. 

“Ko o čemu - Milutin o razvoju... Je li to onaj kad ste Crnu Goru uveli u sankcije Ujedinjenih nacija – razvoj tranzita  duvana iz vremena “nepravednih sankcija”, kada ste uništili svu crnogorsku privredu i ostavili zaposlene i penzionere na dvije marke mjesečno? Ili je to onaj kasniji “Deripaska razvoj“ kojim ste usrećili radnike KAP-a i Boksita “strateškim investitorom” koji je stotine miliona eura iznio iz Crne Gore, hiljade ljudi ostavio na ulici, a industriju uništio? Je li to onaj razvoj s kojim ste htjeli da Vaš strateški privatizator opustoši i Termoelektranu kao sto je urnisao KAP i Boksite? Neđe smo Vas zaustavili, đe smo imali  snage – neđe ste jači bili vi sa tajkunima zajedno”, dodala je ona.

Vuksanovićeva dalje pita Simovića: “Ili je to ovaj današnji razvoj rasprodaje svega u Crnoj Gori, gradnje zabranjenih gradova i apartmana na prodaju, na biseru Mediterana, za ogromne ekstra-profite onima koji zauzvrat sprovode agresivnu propagandu Vaše partije etiketirajući sve druge, baš kao i Vi, izdajnicima?”

“Je li to, uvaženi potpredsjedniče, možda razvoj u čijem je središtu ekonomska filozofija i dokrina “dobrih momaka”,  inače ortaka Vaših pljevaljskih DPS kolega, kojima partijski koordinirate? Na kraju možda je to onaj razvoj koji ste nam Vi kao ministar podarili u oblasti poljoprivrede. Znajući koliko ste značajan i širok trag ostavili u toj oblasti, neko maliociozan bi mogao primijetiti da Katunskom nahijom pasu virtuelne koze, a Bjelasicom i Komovima hiljade, takođe virtuelnih, grla sitne i krupnije stoke, izdržavajuci nerazvijeni sjever”, kazala je Vuksanović.

 Ona je poručila Simoviću, da dobro zapamti, da Crna Gora nije 21. maja 2006 ostvarila san stotina hiljada iskrenih crnogorskih patriota da bi je neko pretvarao u tajkunsku koloniju u kojoj će se umjesto stvaranja nove vrijednosti i održivog razvoja prodavati plaže i ostrva. 

Takođe, poručila mu je da se ne razmeće se procentima, jer je to varljiva kategorija-“dovoljno je samo da se okrenete oko sebe, ne morate daleko.” 

“Znate Vi dobro jačinu, snagu, politički i međunarodni kredibilitet SDP. Znate -  zato Vas hvata ovakva panična nervoza. Koliko vrijedi SDP pokazuje izbor predsjednika Ranka Krivokapića za predsjednika  najveće parlamentarne skupštine na svijetu – OEBS-a, koja je najveća međunarodna funkcija koju je ova zemlja ikada imala. I to tamo đe DPS ne broji glasove, ali i tamo đe oni broje naše glasove na izborima.

Nikada DPS nije sam izašao na izbore od 1996. - da vidimo bašta li Vam sada ili ćete se sakriti u buketu Vaših satelita pričajući o evroatlantskim integracijama, a krčmiti narodnu imovinu”, istakla je ona.

Vuksanović navodi da će izbori pokazati posvećenost SDP-a EU i NATO-u, bez čijih vrijednosti nema prosperiteta ovoga društva. 

“Takvi da poslije njih, recimo, u Vašim Pljevljima sudski organi ove države neće ponovo pravosnazno osuđivati Vaše partijske DPS aktiviste za kupovinu glasova”, zaključuje se u reagovanju Draginje Vuksanović.

CdM

Portal Analitika