Društvo

DPS KOTOR: Da je bilo namjere, Luku bi prodali do sad

Povodom brojnih medijskih špekulacija u kojima se DPS proziva kao glavni pokretač privatizacije AD Luke Kotor, opštinski odbor DPS-a se oglasio saopštenjem za javnost nedvosmisleno demantujući priče i dokumente koji kruže gradom o navodnoj prodaji Luke Kotor.
DPS KOTOR: Da je bilo namjere, Luku bi prodali do sad
Portal AnalitikaIzvor

Pokretanje pitanja navodne namjere Demokratske partije socijalista da se Luka Kotor AD privatizuje i prikazivanje dokumenata “Predlog modela za prodaju Luke” još je jedan od jeftinih političkih trikova prepoznatih dušebrižnika  naše zajednice, tvrde iz kotorskog Odbora DPS-a.

„OO DPS Kotor je još 2013. godine zauzeo jasan i nedvosmislen stav da nema prodaje akcijskog kapitala koji je u vlasništvu lokalne samouprave. Da je namjera o prodaji Luke postojala, čak i političkim laicima je jasno da se imalo do sada i vremena i prostora za realizaciju “navodne” privatizacije“, kažu iz kotorske vladajuće partije.

Kažu kako se nove političke snage i pojedinci bezuspješno trude da, kroz karnevalizaciju ozbiljnih tema i ljudi, „na krajnje primitivan način, vrijeđaju ugled i dostojanstvo, kako pojedinaca, tako i grada u cijelini. Njihova politička zluradost, kao i očigledna infantilnost je do kraja prepoznata od velikog broja građana Kotora. U bogatim kulturnim dešavanjima, njihove jeftine kreacije u potpunosti  su marginalizovane“.

U kotorskom DPS-u tvrde da je apsolutno jasno da lokalna samouprava nije zauzimala stav o eventualnom prestruktriranju ili prodaji AD Luka Kotor i podsjećaju da je to u nadležnosti lokalnog parlamenta, koji se i na incijativu odbornika DPS i zvanično odredio prema ovom pitanju usvajanjem odgovarajućih Zaključaka, podržanih od strane svih političkih subjekata koji participiraju u radu lokalnog parlamenta.

„Na kraju ističemo da bezuspješni napadi na DPS samo jačaju poziciju naše partije, jer dokazani transparentni rad naših predstavnika u svim strukturama je najbolji odgovor na sve neistine I dobro prepoznata podmetanja  početnika na političkoj sceni drevnog Kotora“, zaključuje se u saopštenju kotorskog DPS-a.

rtcg.me

Portal Analitika