Zanimljivosti

Padobranci, a ne vanzemaljci: Iznad SAD-a i Japana snimljena neobična svjetla

Krajem mjeseca jula zabilježena su dva slučaja pojave neobičnih svijetlećih objekata na nebu iznad američkog Milwaukeeja i japanske Osake.
Padobranci, a ne vanzemaljci: Iznad SAD-a i Japana snimljena neobična svjetla
Portal AnalitikaIzvor

Policajac iz Milwaukeeja Gustavo Rojas je 25. jula zajedno sa svojim partnerom snimio neobičnu pojavu iznad grada. Neidentificirani objekti su se kretali po nebu prije nego što su u potpunosti nestali.

Nekoliko dana poslije, ruska televizija RT objavila je video načinjen u Osaki, a koji prikazuje skoro identičnu pojavu roja svjetlećih objekata iznad grada."Misteriozni objekti kretali su se vrlo brzo, a pratili su šablon kretanja koji podsjeća na ples", stoji u izvještaju RT-a.

Moguća objašnjenja sadržana su u cijelom jednom spektru, od slabog fokusa kamere koja nije u stanju pravilno snimiti obične ptice, preko kineskih lebdećih lampi, do posjetitelja izvan našeg zemaljskog okruženja.

Naravno, za slučaj u SAD-u ubrzo je došlo objašnjenje. Naime, tim padobranaca "The Golden Knights" upravo je te noći skakao iz aviona što je potvrdio Mick Koch, član spomenute vojne jedinice.

S druge strane, za pojavu iznad Osake niko još uvijek nije ponudio dovoljno dobro objašnjenje.

klix.ba

Portal Analitika