Politika

Cvetković : Kad nacisti ponovo marširaju

Nezavisni odbornik u Skupštini Prijestonice Dragan Ćiro Cvetković uputio je otvoreno pismo Opštinskom odboru DPS-a Cetinje, a koje se tiče, kako je istakao, nedavnih ksenofobičnih izjava odbornika ove partije, a koje su nedvosmisleno upućene njemu. Prema njegovim riječima, radi se o ponovljenim nacističkim istupima.
Cvetković : Kad nacisti ponovo marširaju
Portal AnalitikaIzvor

Kaže da nije bio u sali kada je odbornik DPS-a Momčilo Martinović izrekao sporni vrijednosni sud.

"Nakon napuštanja odbornika SDP-a dato mi je benigno objašnjenje, koje sam “preveo” na sukob DPS-SDP  na državnom nivou u vezi Kraljičine plaže, Mamule i drugih pokušaja rasprodaje najvrijednijih lokacija na crnogorskoj obali i pretvaranja u stanove za tržište", kazao je Cvatković.

Ispostavilo se, tvrdi on, da je stvar mnogo dublja i to je razlog retuširanja stvarnosti i misterioznog nestanka audio i video zapisa.

"Gaulajter Momčilo Martinović je proćerivao iz Cetinja i slao u internaciju, ispostavilo se, ne SDP već mene. Radikalna, ultradesničarska, ekstremistička skupina koja sebe naziva OO DPS je potvrdila u pisanom saopštenju da se istup gaulajtera Momčila nije odnosio na SDP. Meta ksenofobičnog napada je bio – nezavisni odbornik, koji, dakle, nema partiju iza sebe, nema UDBU, nema centre moći", kazao je Cvatković

Prema njegovim riječima, ovo nije slučajan, izolovan, pojedinačan naci-nastup.

"Ovdje se radi o ideologiji i smišljenoj, više puta ponavljanoj akciji. I predsjednik lokalnog parlamenta Jovan Martinović je imao sličan, neskriveni naci-napad pred kamerama Javnog servisa na TV duelu uoči lokalnih izbora na Cetinju. I dalje, u nekoliko javnih saopštenja iz tog perioda  OO DPS Cetinje upućivan mi je govor mržnje kroz teške oblike ksenofobije. Smeta im svako ko je zadržao pravo da misli i govori slobodno. Sa još jednim opozicionim odbornikom koji je kroz analitičku kritiku ukazivao na sve greške i propuste obračunavali su se na gotovo istovjetan način i uz istovjetan vokabular", navodi Cvetković u pismu. 

On se pita zašto 20 odbornika DPS-a, ne žele da u dijalogu odgovore već zalaze u ksenofobiju i fašizam.  

"Nedavno je isto zbog riječi na društvenim mrežama i duhovitog komentara dodatog jednoj fotografiji Filip Adžić sa Cetinja privođen na informativni razgovor. I ovdje su riječ doživjeli kao mač. Logiku i razloge zbog čega ultradesničari i ekstremisti nešto rade ne treba tražiti u sferi racionalnog. Da me nakon 53 godine života na Cetinju pošalju u internaciju i nije neki problem. Moći će Cetinje bez mene. Nepoznanica je ko će biti sljedeći. Pa sljedeći", ističe Cvetković.

On moli OO DPS Cetinje, da na narednom zasijedanju prodiskutuje i da odgovor na jedno pitanje koje je davno postavio Boro Krivokapić.

“Treba li spaliti Kiša“. Na još jedno pitanje, vjerujem, moraćete da odgovorite – nekome. Jer, kako mislimo da sa  neonacističkim ideolozima i izvršiocima idemo ka EU i NATO savezu?", zaključio je Cvetković. (CdM)

Portal Analitika