Abiznis

ŽPCG: Rekordni broj prevezenih putnika u junu

Broj prevezenih putnika u junu u lokalnom saobraćaju veći je za 15 odsto i iznosi 102.331 putnika, a realizovani prihodi za 25%, dok je broj pokrenutih vozova umanjen za devet odsto u odnosu na isti mjesec 2014. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Željezničkog prevoza Crne Gore.
ŽPCG: Rekordni broj prevezenih putnika u junu
Portal AnalitikaIzvor

U istom mjesecu prosječan broj putnika po jednom vozu veći je za 27% u odnosu na 2014. godinu.

- Prosječno kašnjenje po vozu umanjeno je za 25% u odnosu na jun 2014.godine. Ukupan broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju iznosi 102.331 putnika, što je rekord za jun od 1989. godine. Na relaciji Bar - Bijelo Polje - Bar prevezeno je 4.804 putnika, na relaciji Bar - Nikšić - Bar 3.222 putnika, na relaciji Podgorica - Nikšić - Podgorica 25.778 putnika, na relaciji Podgorica - Bar - Podgorica 51.603 putnika, dok je na relaciji Podgorica - Bijelo Polje - Podgorica prevezeno 14.134 putnika - navode iz ŽPCG.

Takođe, u junu je došlo do povećanja u međunarodnom saobraćaju gotovo svih pokazatelja u odnosu na 2014. godinu.

- Uspostavljanjem redovnog putničkog saobraćaja 5. marta na pruzi Bar - Beograd - Bar, situacija u međunarodnom saobraćaju se normalizuje. Uzrok značajnog povećanja određenih pokazatelja je, sem uspostavljanja saobraćaja trasom preko Valjeva, je i pojačanje kapaciteta remontovanim vagonima i većem broju posteljnih mjesta koje korisnici naših usluga imaju na  aspolaganju. Tako je broj vozova koji su saobraćali u junu i realizovani kilometri u odnosu na uporedni period veći za 160%, broj prevezenih putnika veći je za 118%, realizovani putnički kilometri veći za 96% i realizovani prihodi uvećani su za 136% u odnosu na jun 2014. godine - dodaju iz ŽPCG.

Prosječno kašnjenje vozova u međunarodnom saobraćaju je znatno veće u odnosu na jun 2014. godine i iznosi 8,1minut po vozu.

- "Željezničkom prevozu Crne Gore AD" Podgorica je uvijek prioritet podizanje bezbjednosti saobraćaja i unaprjeđenje kvaliteta usluga, kako bi se korisnicima naših usluga obezbijedilo bezbjedno i udobno putovanje - zaključuju iz ŽPCG.

Portal Analitika